Vilnietiški mėsainiai neįtiko kauniečių skoniui | Kas vyksta Kaune

Vilnietiški mėsainiai neįtiko kauniečių skoniui

R. Tenio nuotr.

Neatsilaikęs nė pusmečio vasaros pradžioje Laisvės alėjoje duris atvėręs vilniečių mėsainių baras „Alkanas briedis“ – užsidarė. Portalo „Kas vyksta Kaune“ žiniomis, liko neatsiskaityta su darbuotojais, be to įmonę slegia didelės skolos tiekėjams. Įmonės savininkai į skambučius telefonu neatsiliepia.

[galerija kiek=”4″]

Nesėkmių paženklinta vieta

Jau kelintą kartą Laisvės al. 56 numeriu pažymėtame pastate duris atveriančios maitinimo įstaigos yra priverstos užsidaryti. Atrodytų, alėjoje pilna sėkmingai veikiančių kavinių, šalia nedidelė maitinimo paslaugų konkurencija, žmonių vaikšto panašiai tiek pat, kiek ir kitose Laisvės alėjos atkarpose, tačiau vis kažko pritrūksta, kad naujokai įsitvirtintų. Nors prieš kurį laiką čia veikusi blyninė išdirbo net du dešimtmečius.

Panašiai, kaip prieš tai čia besikūrusiems, ne itin nuo pat pradžių sekėsi ir vilniečių mėsainių barui „Alkanas briedis“. Lankytojų buvo nedaug, neviliojo kauniečių nei sukurta gana jauki atmosfera viduje, nei lauko staleliai su galimybe stebėti Laisvės alėjos praeivius. Mėsainiai buvo skanūs, bet lyginant Kauno kainas, brangoki, aptarnavimas su laiku ėmė gerokai šlubuoti. Galima buvo pastebėti, kad personalas nuolat keitėsi, galbūt todėl ir dirbo atsainiai, be įkvėpimo.

Tik užsidarius įstaigai ėmė aiškėti nemalonūs faktai. Pasirodo, darbuotojai pastaruoju metu keitėsi, nes jiems nemokėjo atlyginimo. Padirbdavo mėnesį ir negavę atlygio išeidavo. Augo skolos tiekėjams. Vilniuje gyvenantys savininkai retai pasirodydavo Kaune, o galiausiai nebeatsiliepinėjo nei į darbuotojų, nei tiekėjų skambučius. Spėjama, kad patalpos buvo išnuomotos iki Naujųjų metų, tačiau nežinia kieno iniciatyva – įmonės ar patalpų nuomotojo – baras uždarytas lapkričio pradžioje bei pakabintas skelbimas apie naujų nuomininkų paieškas. Patalpos gana erdvios – beveik 100 kv. metrų, nuomos kaina 15 eur už kv. metrą.

Kilo abejonių ir dėl veiklos Vilniuje

Portalas „Kas vyksta Kaune“ kelis kartus bandė susisiekti su įmonės „Alkanas briedis“ šeimininke Evelina, tačiau moteris nekėlė ragelio. Bandėme pasiskambinti ir Vilniuje veikiančio baro telefonu, tačiau juo taip pat niekas neatsakė.

Praeitą savaitę socialinio tinko Facebook „Alkano briedžio“ paskyroje pasirodė žinutė, kad baras vieną dieną nedirbs, vėliau jos nebeliko. Socialiniame tinkle informacijos, kad Kaune veikęs baras – uždarytas, nėra. Prie įmonės kontaktinių duomenų skelbiama, kad „Alkanas briedis“ Vilniuje tebeveikia adresu Taikos gatvėje. Vakar vakaro duomenimis, puslapyje buvo skelbiama, kad laukiama mėsos papildymo, todėl baras veiks ne įprastai nuo 11 valandos, o nuo 13.30 valandos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA