Kaune naikinamos parkavimo privilegijos | Kas vyksta Kaune

Kaune naikinamos parkavimo privilegijos

Asociatyvi / kaunas.lt nuotr.

Kauno miesto savivaldybė nusprendė panaikinti ilgus metus gyvavusias privilegijas, leidusias šimtams žmonių savo automobilius nemokamai statyti miesto centre. Šį sprendimą tvirtins antradienį posėdžiausianti Kauno miesto taryba.

Visi yra lygūs, bet kai kurie yra lygesni už kitus. Šis posakis tinka įvardinti situaciją, per ilgus metus susiklosčiusią į kairę ir dešinę Kaune dalinant nemokamus parkavimo leidimus. Šįmet tokių išduota 460, o jų vertė siekia net 280 tūkst. eurų.

„Iki praėjusios kadencijos pabaigos Kaune privilegijuotųjų sąrašas išsiplėtė tiek, kad suskaičiuoti visus specialius leidimus buvo sudėtinga. Laikas Kaunui atsisakyti pateptųjų ir naikinti privilegijas“, – teigė Kauno miesto tarybos narys Darius Razmislevičius.

Įvairioms įmonėms ir įstaigoms 2016-aisiais viso išduota 460 metinių parkavimo leidimų. Iš jų žiniasklaidos atstovams išduoti 102 leidimai, tarybos nariams, savivaldybės darbuotojams ir kriminalinę žvalgybą vykdančioms institucijoms – 341, savivaldybės valdomoms įstaigoms – 14. Dalis šių leidimų išduoti nemokamai, likę parduoti su didele nuolaida.

„Mokant už metinį leidimą automobilį statyti visose zonose, išskyrus ilgalaikio stovėjimo, be lengvatos rinkliavos dydis siekia 608 eurus. Tai reiškia, kad už 460 leidimų miesto biudžetas galėjo gauti 280 tūkstančių eurų pajamų“, – aiškino Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Už automobilių stovėjimą toliau nemokės specialiai pažymėtų policijos, greitosios pagalbos ir kitų specialiųjų tarnybų transporto priemonių vairuotojai, valstybės saugumo departamento darbuotojai, neįgalieji ir elektromobilių savininkai. Planuojama, kad naujoji tvarka įsigalios nuo sausio 1 dienos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA