Rinkimų išvakarėse kauniečiai dar nežino už ką balsuos vienmandatėse apygardose | Kas vyksta Kaune

Rinkimų išvakarėse kauniečiai dar nežino už ką balsuos vienmandatėse apygardose

R. Tenio nuotr.

Sekmadienį, spalio devintąją, didžioji dalis Lietuvos, įskaitant ir Kauną susirinks prie balsadėžių, kur spręs, kas turėtų valdyti šalį būsimus ketverius metus. Portalas „Kas vyksta Kaune“ taip pat neliko nuošalyje ir miesto centre, Laisvės alėjoje pasiteiravo žmonių, už ką jie ketina atiduoti savo balsą vienmandatėje apygardoje.

Pirmasis sutiktas vyriškis, paklaustas ar žino, kas kandidatuoja jo apygardoje, buvo toks užtikrintas savo įsitikinimais, jog galėtų būti socialinių reklamų „Žinau, ką renku“ veidu:

„Aš viską labai gerai žinau. Aš dalyvavau visuose rinkimuose, buvau štabo pirmininkas, buvau narys, dalyvavau prezidento rinkimuose. Pradedant Brazausku, Adamkum, Paksu, aš viską labai gerai žinau, va. Aš skaityk esu profesionalas, – žurnalistams pasakojo vyriškis. Tiesa paklaustas, už ką visgi atiduos savo balsą vyriškis sakė šios paslapties neatskleisiąs.

Antroji pašnekovė paklausta, ar planuoja balsuoti rinkimuose nė nedvejojo:

„Be abejo. Tik nežinau kas kandidatuoja Kaune, na bet ateis laikas ir pasižiūrėsiu,“ – patikino pašnekovė.

Panašių pažiūrų buvo ir kitas pašnekovas:

„O kaip gi, o kaip gi? Žinoma balsuosiu. Vienmandačių dar nežinau. Nežiūrėjau sąrašų, tam dar ateis laikas, bet balsuosiu,“ – sakė pašnekovas.

Už Matijošaitį? Kodėl gi ne.

Paklausus respondentų, ar jie balsuotų savo vienmandatėje apygardoje už dabartinį Kauno miesto merą, pašnekovų nuomonės išsiskyrė.

Pirmasis vyriškis kategoriškai atsakė, jog to tikrai nedarytų:

„Na kur tą Matijošaitį, jis juk serga, guli ligoninėje, po naujų metų visai išeis iš visų tų politikų, kadangi jis jau senas žmogus ir jo žmona mirusi, ir jis jau vos gyvas, tai žinot, sukaupti 200 milijonų eurų turtą ir va, matot, koks rezultatas,“ – savo nuomonę dėstė „rinkimų profesionalas“.

Tiesa, likę pašnekovai daug palankiau atsiliepė apie miesto merą:

„Na už Matijošaitį tai atiduosiu. Geras vyras, tvarką įvedė Kaune, nepalyginsi su konservatoriais,“ – „Kas vyksta Kaune“ pasakojo kaunietis, kurio nuomonę vienaip ar kitaip pakartojo ir kiti respondentai.

Naujausius rinkimų rezultatus bei Kauno miesto vienmandačių apygardų sąrašus galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA