„Nuogo kūno teorija” – paroda apie fotografo ir besifotografuojančio būsenas | Kas vyksta Kaune

„Nuogo kūno teorija” – paroda apie fotografo ir besifotografuojančio būsenas

Organizatorių nuotr.

Akto fotografija – menas, o gal labiau priedanga pažiūrėti į nuogą kūną? Į klausimą bus mėginama atsakyti parodoje ,,Nuogo kūno teorija”, kurios atidarymas bei katalogo pristatymas vyks jau šį ketvirtadienį 18:00 val. Kauno fotografijos galerijoje. Nors rodomi darbai dalinai atspindi lietuvių autorių kūrybą akto žanre nuo septintojo dešimtmečio iki nepriklausomybės laikų, pati paroda labiau nagrinėja fotografo ir besifotografuojančio būsenas.

„Akto žanras fotografijoje visada buvo savotiškai mistifikuotas. Ypatingai atmosfera įsielektrina, kai fotografuojantysis ir fotografuojamasis yra skirtingų lyčių. Sklaidant šio žanro fotografijų archyvą ir vieną po kito dėliojant į puslapius fotografų darbus, sukurtus iki šalies nepriklausomybės atgavimo, nejučia pradedi spėlioti, ar visgi egzistuoja tos dvi skirtingos intecijos – siekis naudojant nuogą kūną sukurti meninę fotografiją ar tiesiog prisidengiant fotografija į jį pažiūrėti” – sako parodos kuratorius Donatas Stankevičius.

Parodos „Nuogo kūno teorija“ atidarymo proga visi, apsilankę galerijoje, bus pakviesti pratęsti vakaro Kauno kino centre „Romuva“, kur 20:00 val. vyks
 nemokama filmo „Eizenšteinas Gvanachuate“ peržiūra.

Paroda veiks iki gegužės 22 d.

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA