Išeivijos vaikams – valstybės parama studijoms LEU – Kas vyksta Kaune

Išeivijos vaikams – valstybės parama studijoms LEU

Išeivijos lietuviams, jų vaikams, vaikaičiams, provaikaičiams ar lietuvių kilmės užsieniečių vaikams suteikiama galimybė pasinaudoti valstybės parama studijoms Lietuvos edukologijos universitete (LEU). Teisę gauti paramą turi priimtieji į pirmosios ir antrosios pakopų studijas.

Išeiviai ir užsienio lietuviai gali pretenduoti į dviejų rūšių paramą, t. y. stipendiją ir socialinę išmoką. Stipendijos skiriamos vienam studijų semestrui, mokama kas mėnesį iki semestro pabaigos. Stipendijos dydis – 3 BSI (šiuo metu tai 114 Eur per mėnesį). Vienkartinė socialinė išmoka (nuo 202,73 iki 318,58 Eur) skiriama atsižvelgus į pretenduojančio gauti paramą asmens socialinę padėtį. Parama neskiriama studentams, studijuojantiems tų šalių, iš kurių jie atvyko, kalbas.

Išeivijos ir lietuvių kilmės užsieniečių vaikai, vaikaičiai, provaikaičiai, studijuojantys Lietuvos aukštosiose mokyklose ir norintys gauti valstybės paramą, turi būti priimti į pirmosios pakopos, vientisąsias arba antrosios pakopos studijas. Parama skiriama konkurso būdu du kartus per metus pavasario ir rudens semestrams.

Studentas, norintis gauti paramą, privalo užsiregistruoti Valstybinio studijų fondo (VSF) interneto tinklalapyje ir elektroniniu būdu užpildyti nustatytos formos paraišką. Daugiau informacijos apie paramos suteikimo sąlygas ir tvarką rasite VSF interneto tinklalapyje. Informacija taip pat teikiama tel. (8 5) 263 9158.

Daugiau informacijos.

Išeiviais yra laikomi tie Lietuvos Respublikos piliečiai, kurie ne mažiau kaip 3 metus gyvena užsienyje, arba užsienio valstybių piliečiai, netekę Lietuvos Respublikos pilietybės. Lietuvių kilmės užsieniečiu yra laikomas tas žmogus, kurio bent vienas iš tėvų ar senelių yra ar buvo lietuvis ir pripažįsta, kad yra lietuvis.

LEU, vienintelio profiliuoto, pedagogus rengiančio universiteto Lietuvoje vienas iš tikslų – ugdyti mokslui, švietimui ir kultūrai imlią, išsilavinusią ir išprususią visuomenę, gebančią efektyviai naudotis mokslo pasiekimais ir konkuruoti aukšto lygio technologijų ir švietimo, kultūros ir edukacinių paslaugų srityse, ugdyti jaunimo dorą, patriotizmą ir pilietiškumą, toleranciją ir solidarumą pasauliui. Universitete veikia 7 fakultetai: Filologijos, Gamtos, matematikos ir technologijų, Istorijos, Lituanistikos, Socialinės edukacijos, Sporto ir sveikatos, Ugdymo mokslų.

Visi LEU studentai turi galimybę gyventi universiteto bendrabučiuose Vilniaus miesto centre, šalia universiteto. Laisvu nuo paskaitų metu studentai gali dainuoti, šokti, vaidinti LEU meno kolektyvuose, sportuoti ir atstovauti universiteto komandoms, dalyvauti universiteto mokslo ir meno draugijų veiklose.

Daugiau informacijos apie studijų programas ir studijas LEU teikia Priėmimo komisija (Studentų g. 39, 119 kab., tel. / faks. (8 5) 275 1032, el. p. [email protected], www.leu.lt/priemimas).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA