Kauno darželyje vaikus pasitinka „Stop“ juosta: inventoriaus tvarkymui nėra lėšų? | Kas vyksta Kaune

Kauno darželyje vaikus pasitinka „Stop“ juosta: inventoriaus tvarkymui nėra lėšų?

Kauno Aleksoto lopšelis-darželis / Skaitytojos nuotr.

Mažųjų kauniečių tėvus glumina jau ilgą laiką Kauno Aleksoto lopšelyje-darželyje vaikus pasitinkanti „Stop“ juosta. Ja aptvertos kelios karstyklės, o apie jų remontą žinių nėra.

„Kauno Aleksoto lopšelyje-darželyje jau antri metai tokia situacija – „Stop“ juosta darželio kieme. Vadovybės paaiškinimas – nėra pinigų. Gal galėtumėte pasidomėti?“ – trečiadienį vaikų darželio kiemo vaizdais dalijosi kaunietė.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo Kauno Aleksoto lopšelio-darželio administracija, vaikų darželio lauko teritorijoje yra šešiolika vaikų žaidimo aikštelių įrenginių ir didžiulė sporto aikštelė su minkšta danga, tad vaikai turi kur aktyviai leisti laiką. Tačiau kiek liūdnoka, kad įstaigos biudžeto kapšelyje iš tiesų švilpauja vėjai.

„Du iš šešiolikos įrenginių aptverti, nes jie yra įsigyti 2010 metais ir yra susidėvėję: mediena supuvusi, sulūžusi, netinkama naudoti. Aptverti įrenginiai neatitinka higienos normų reikalavimų ir yra nesaugūs.

Jūsų atsiųstoje nuotraukoje esantis įrenginys aptvertas 2023 m. vasarą. Kadangi 2023 metų įstaigos biudžete nėra lėšų susidėvėjusių įrenginių demontavimui ir naujų įsigijimui. Šis procesas nukeltas į 2024 m. Vaikai turi galimybę su mokytojomis naudotis visos įstaigos teritorijoje esančiais lauko žaidimų aikštelių įrenginiais, kurie pilnai užtikrina vaikų užimtumą ir judumą“, – komentavo Kauno Aleksoto lopšelio-darželio administracija.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA