Svajojate sportuoti, tačiau nesiryžtate? Patarimai pradedantiesiems | Kas vyksta Kaune

Svajojate sportuoti, tačiau nesiryžtate? Patarimai pradedantiesiems

„Sportgates“ / Organizatorių nuotr.

Taip, visi tikrai žinome, kokią naudą mūsų sveikatai duoda mankšta. Įprasta ir tai, jog apie sportą imame galvoti ne tik Naujųjų metų išvakarėse, bet ir atėjus rugsėjui. Juk tai – simbolinė pradžia, kuomet užsibrėžiame būti sveikesni, sustiprėti tiek fiziškai, tiek ir emociškai. Trumpai tariant, sportas tikrai pagerina mūsų gyvenimą. Tačiau kaip tai padaryti, jei esi naujokas ir net neįsivaizduoji, nuo ko pradėti? Štai keletas paprastų ir praktiškų patarimų, kurie padės jaustis drąsiau ir nebedelsti.

1. Kelkite sau tikslus ir jų siekite pagal planą

Jei pradžia atrodo tarsi prieš akis stūksantis, neįveikiamas kalnas, pirmiausia pamėginkite apibrėžti savo tikslus ir kaip juos įgyvendinti. Žingsnis po žingsnio. Vienas geriausių būdų tai padaryti – pradėti nuo paprastų veiksmų plano. Pradėdami nuo mažų, nesunkiai pasiekiamų tikslų, tobulėsite, išlaikysite motyvaciją ir su laiku pasieksite vis daugiau.

2. Sportą paverskite įpročiu

Dar vienas itin svarbus pradedančiųjų sėkmės sporto salėje faktorius – įprotis. Laikykitės rutinos! Sudarykite savo mankštos tvarkaraštį ir sekite juo. Sportuokite kasdien tuo pačiu metu po darbo arba anksti ryte. Pasirinkę sau tinkamiausią laiką, nė nepajusite, kaip jūsų kasdienybę užpildys nauji, sveikesni įpročiai.

„Sportgates“ / Organizatorių nuotr.

3. Motyvuokite save

Juk svarbiausia išlikti motyvuotiems, duoti sau laiko ir mėgautis nauja gyvenimą praskaidrinančia veikla. Ilgainiui pajusite, jog sportuoti smagu, o visos baimės paprasčiausiai išnyksta! O jei savimi vis tiek nepasitikite, išlaikyti motyvaciją padės apsilankymas kokybiškas paslaugas teikiančiame sporto klube. Susitikimas su asmeniniu treneriu, prisijungimas prie jogos, pilateso ar kitų grupinių treniruočių – tai puiki idėja paskatinti save ir pagaliau pajausti malonumą, kurį teikia sportas. Ir dar: treniruodamiesi su kitais jausite atsakomybę ne tik prieš save, bet ir prieš kitus, todėl neabejotinai tęsite savo mankštos rutiną.

4. Raskite sau tinkamą sporto klubą

Šiuo atveju ypač naudinga pasirinkti pradedantiesiems draugišką sporto klubą, kuriame jausitės patogiai, būsite skatinami ir palaikomi. Puikus tokio klubo pavyzdys – „Sportgates“. Būtent čia jumis pasirūpins ypatingą dėmesį naujokams skiriantys profesionalūs treneriai, o tai itin svarbu. Tokiame sporto klube sportuosite pagal sau pritaikytą individualią programą. Ją matysite ir nuskenavę ant kiekvieno „Sportgates“ treniruoklio esantį QR kodą, todėl nesijausite sutrikę ir visuomet žinosite, nuo ko pradėti, kaip elgtis ir naudotis treniruokliu. Tai iš tiesų pasiteisina, nes daugelis sportuoti svajojančių žmonių tam nesiryžta vien iš baimės suklysti.

„Sportgates“ / Organizatorių nuotr.

5. Mėgaukitės tuo, ką darote

Pasirinkę sau tinkamą sporto klubą, trenerį ir mankštos tipą, mėgaukitės procesu ir stebėkite savo pažangą! Pasižymėkite, kiek svorio pakėlėte, užsirašykite savo bėgimo laiką, siekite pagerinti savo asmeninį rekordą. Pradėti naują mankštos rutiną gali būti sudėtinga, tačiau jūsų išsikelti realiai pasiekiami tikslai padės nesustoti ir nuolat tobulinti save. Visada galite išmėginti skirtingas fizinio aktyvumo rūšis, o atradę sau tinkamiausias, retkarčiais jas keiskite. Pradėkite lėtai, tobulėkite pamažu, leiskite sau nusiraminti ir pailsėti.

O paskutinis ir pats svarbiausias patarimas – nebelaukite! Padarykite tai dabar, ateikite į „Sportgates” ir pradėkite sportuoti jau šiandien.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA