G.Krapikas – jau nebe „Žalgirio” treneris | Kas vyksta Kaune

G.Krapikas – jau nebe „Žalgirio” treneris

R. Tenio nuotr.

Eilinį triuškinantį pralaimėjimą Eurolygoje patyręs Kauno „Žalgiris“ ėmėsi permainų bei nutraukė bendradarbiavimą su vyriausiuoju treneriu Gintaru Krapiku, vadovavusiu komandai pastaruosius du sezonus, pranešė basketnews.lt

„Dėkojame Gintarui už jo pasiaukojimą, pasiektus rezultatus ir buvimą tikru žalgiriečiu, – sakė Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas. – Deja, kaip parodė kelerios paskutinės rungtynės, komandos demonstruojamas žaidimas šioje sezono stadijoje neatitinka nei mūsų, nei „Žalgirio“ gerbėjų lūkesčių. Tikimės, kad permainos sudarys galimybę pakreipti Eurolygos sezoną teigiama linkme.“

[susije_video kurie=””]

G.Krapikas „Žalgiriui“ vadovavo nuo 2014 metų balandžio, kai perėmė vyriausiojo trenerio postą iš Sauliaus Štombergo. To sezono pabaigoje jis padėjo komandai atsitiesti po LKL reguliariajame sezone užimtos ketvirtos vietos ir su „Žalgiriu“ iškovojo dar vieną Lietuvos čempionų titulą.

2014-2015 m. sezone G.Krapiko vedama komanda įvykdė tikslus: pateko į Eurolygos „Top 16“ etapą, po pertraukos laimėjo Lietuvos krepšinio federacijos taurę ir septynioliktą kartą tapo LKL čempione. Pats G.Krapikas per savo karjerą LKL čempionu su Kauno klubu yra tapęs šešis kartus.

2000-2006 metais Antano Sireikos asistentu „Žalgiryje“ dirbęs Krapikas pirmą kartą vyriausiuoju Kauno ekipos treneriu tapo 2008 metais ir ėjo šias pareigas iki 2009 metų gruodžio. Iki sugrįžimo į laikinąją sostinę strategas darbavosi Kėdainių „Nevėžio“, Mariupolio „Azovmaš“ ir Kazanės UNIKS komandose.

„Žalgiris“ jau šį sekmadienį žais „Tete-e-Tete Casino-LKL“ rungtynes. „Žalgirio“ arenoje kauniečiai susitiks su Prienų-Birštono „Vytauto“ krepšininkais. Šiame mače komandai vadovaus laikinasis vyr. treneris Šarūnas Jasikevičius.

Š.Jasikevičiui tai bus pirmasis išbandymas vyriausiojo trenerio rolėje. Legendinis krepšininkas po 2012-2013 metų sezono baigė profesionalo karjerą būtent „Žalgirio“ klube bei nusprendęs tapti treneriu jau nuo 2013-2014 metų sezono pradžios tapo G.Krapiko asistentu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA