Sutarė: „Žalgiris” Eurolygoje lieka dar ilgam | Kas vyksta Kaune

Sutarė: „Žalgiris” Eurolygoje lieka dar ilgam

R. Tenio nuotr.

2016-2017 metų sezoną Eurolyga pasitiks gerokai atsinaujinusi. Stipriausioje Europos lygoje nuo šiol rungtyniaus 16 ekipų, o finansinį stabilumą garantuos pasirašyta 10 metų 360 mln. eurų vertės sutartis su kompanija IMG, praneša basketnews.lt.

Visi 11 šiuo metu Eurolygos A licencijas turintys klubai su lyga susitarė, jog jie artimiausius 10 metų dalyvaus pirmenybėse.

Naujienomis socialiniame tinkle „Twitter“ pasidžiaugė Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas: „Geros naujienos mūsų šaliai ir puikus „Žalgirio“ vardo įvertinimas. Dar 10 metų tarp geriausių Europos klubų! Puiku būti to dalimi.“

Šiandien Barselonoje taip pat susitarta dėl naujo turnyro modelio, pagal kurį lygoje dalyvaus mažesnis komandų skaičius. Turnyre iš viso dalyvaus 16 komandų – 11 klubų, kurie turi Eurolygos A licencijas, taip pat Europos taurės čempionai, 3 šalių čempionai ir atrankos turnyro nugalėtojai, kurioje varžysis 8 ekipos.

„BasketNews.lt“ žiniomis, kol kas Eurolyga nediskutavo, kurių 3 šalių čempionams atiteks kvietimai į pirmenybes.

Pagal naujajį turnyro modelį visos komandos turės susitikti su visomis lygos ekipomis, tad kiekviena komanda sužais po 30 rungtynių reguliariame sezone – po 15 namie ir išvykose.

Po reguliaraus sezono į atkrintamąsias varžybas pateks 8 geriausios komandos, o ketvirtfinalio poros kovos iki 3 pergalių. Nugalėtojos pateks į finalinį ketvertą.

Europos taurės turnyre ir toliau varžysis 24 komandos – 21 ekipa pateks pagal nacionalinių čempionatų rezultatus, o likusiom 3 komandoms bus įteikti vardiniai kvietimai.

Lygos formatas šiek tiek pasikeitė – komandos ir toliau sužais po 10 mačų reguliariame sezone bei 14 rungtynių „Top 16“ etape, tačiau ketvirtfinalyje ir pusfinalyje ekipos žais namuose ir išvykose, o po jų bus skaičiuojamas rungtynių taškų balansas. Finale bus žaidžiamos tik vienerios rungtynės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA