Artėjant Vėlinėms – raginimai laikytis Kelių eismo taisyklių | Kas vyksta Kaune

Artėjant Vėlinėms – raginimai laikytis Kelių eismo taisyklių

Kas vyksta Kaune nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdyba eismo dalyvius įspėja būti itin atidžiais kelyje artėjančiomis spalio 31, lapkričio 1-2 dienomis. Pareigūnai ragina kiekvieną vairuotoją nepamiršti laikytis Kelių eismo taisyklių reikalavimų – neviršyti nustatyto leistino greičio, tinkamai įvertinti eismo ir oro sąlygas, matomumą prieš pradedant daryti manevrus. Taip pat, transporto priemonių vairuotojai privalo vykdyti savo pareigas dviratininkų, pėsčiųjų bei kitų eismo dalyvių atžvilgiu.

Dviratininkams primenama, kad eisme dalyvaujantis dviratis privalo būti techniškai tvarkingas, turintis skambutį, atšvaitus ant stipinų. Jeigu dviratis neturi šviečiančių žibintų iš priekio ir iš galo, dviratininkas privalo dėvėti šviesą atspindinčią liemenę nepriklausomai nuo to, ar tai šviesus, ar tamsus paros metas.

Tuo pačiu, pėstiesiems eismo dalyviams primenama, kad dėl savo saugumo jie privalo dėvėti atšvaitus ar šviesą atspindinčią liemenę, neštis su savimi šviečiantį žibintą, eiti pėstiesiems skirtais takais, o jų nesant – kelkraščiu prieš eismą. Atšvaitas tvirtinamas dešinėje pusėje, t. y. ant dešinės rankos ar kojos. Ant rankinių ar kuprinių atšvaitas segamas taip, kad jis būtų gerai matomas atvažiuojančiai transporto priemonei.

Kauno apskr. VPK KPV taip pat informuoja, kad minėtomis dienomis gali būti pastatyti laikini kelio ženklai, eismo reguliavimą gali vykdyti policijos pareigūnai. Todėl visiems eismo dalyviams primenama, kad jie turi būti itin dėmesingi kelyje bei privalo vykdyti policijos pareigūno teisėtus reikalavimus, kad būtų išvengta transporto priemonių spūsčių ir nelaimingų atsitikimų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA