J. Kazlauskas sekmadienį Kaune atsisakė dviejų žaidėjų paslaugų | Kas vyksta Kaune

J. Kazlauskas sekmadienį Kaune atsisakė dviejų žaidėjų paslaugų

R. Tenio nuotr.

Lietuvos krepšinio rinktinė, tęsdama pasiruošimą Europos krepšinio čempionatui, sekmadienio dieną Kaune atsisveikino su dviem kandidatais. Pirmadienį prasidedančiame „Huawei Cup 2015” komandai jau nepadės gynėjas Marius Runkauskas ir puolėjas Rokas Giedraitis.

„Liko tik šešios kontrolinės rungtynės, atėjo pats laikas dėmesį skirti ne tam, kas bus vienuoliktas ar dvyliktas sudėtyje, bet tiems, kas bus pirmas, antras, trečias. Turint 17 žaidėjų visiems padalinti žaidimo minučių labai sunku. O laikyti kažką ant suolo aš nematau prasmės. Todėl sumažinome kandidatų skaičių iki optimalaus“, – teigė Lietuvos rinktinės vyr. treneris Jonas Kazlauskas.

Lietuvos rinktinės vyr. treneris Jonas Kazlauskas, akcentuodamas, kokie svarbiausi uždaviniai laukia „Huawei Cup 2015“ turnyre, kuriame varžysis su galingomis Turkijos, Makedonijos ir Kroatijos komandomis, teigė, jog komandai svarbiausia pamatyti savo silpnąsias vietas ir nenudirbtus darbus.

„Be abejonės, mes stengsimės sužaisti kuo geriau, bet pagrindinis tikslas, kurį pasakiau kolegoms, kad varžovai išryškintų mūsų silpnas vietas ir nenudirbtus darbus. Žais visos geros komandos, vėl gi, nebandysime maksimaliai analizuoti varžovų, stengsimės žiūrėti savo problemas, žaisti savo žaidimą. Jei tu kažkokias problemas pridengsi, vėliau jos tikrai išryškės“, – sakė J. Kazlauskas.

Vietoj vakarinės treniruotės – sveikinimai jaunių rinktinei

Komandos strategas atskleidė, kad sunkiai dirbdami krepšininkai šeštadienio vakarą vietoj treniruotės pasirinko jaunučių rungtynių stebėjimą, o po pergalės nuvyko pasveikinti jaunųjų sportininkų.

„Visada dirbome du kartus per dieną, mūsų treniruotės pakankamai sunkios, iš savo kolegų ir daktarų buvau gavęs signalą, kad vyrai norėtų nors vienos lengvos treniruotės. Sutapo taip, kad mūsų jaunimas taip šauniai sužaidė, nusprendėme pažiūrėti, kaip jiems sekasi. O po pergalės turėjome nueiti jų pasveikinti, vis gi, taip gerai sužaidė. Ir visa tai dėl to, kad jie geriau jaustųsi ir laimėtų šį vakarą“, – teigė komandos vadovas.

Čempionato favoritai

Apie rugsėjį prasidėsiantį Europos krepšinio čempionatą ir ten laukiančius gana pajėgius varžovus, treneris samprotavo, kad favoritais turėtų tapti prancūzai, bet nenuvertino ir kitų šalių komandų.

„Manau, kad favoritai, ispanai ir prancūzai. Netgi labiau prancūzai, nes žais namuose ir yra tikrai labai galinga komanda. Bet kai dabar žiūrim, ir serbai , ir kroatai, ir graikai galingai atrodo. Dabar tiek daug galingai atrodančių komandų, nėra ką įsivertinti. Pamatysime, kaip lietuviai atrodys šalia jų“, – sakė J. Kazlauskas.

Artimiausios rungtynės

Pirmadienio vakarą Lietuvos rinktinė startuos turnyre Kaune, kur išmėgins jėgas su Turkija, Makedonija ir Kroatija. Po šio turnyro komandai liks tik trys rungtynės Graikijoje sustyguoti savo žaidimą.

Europos čempionatas keturiose šlyse (Latvijoje, Kroatijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje) vyks rugsėjo 5-20 dienomis. Lietuvos krepšininkai D grupėje Rygoje rungtyniaus su Latvijos, Čekijos, Estijos, Belgijos ir Ukrainos ekipomis. Patekus į atkrintamąsias varžybas, J. Kazlausko auklėtiniams reikėtų keltis į Prancūziją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA