Šešiolikmečiai antrąjį etapą pradėjo užtikrinta pergale | Kas vyksta Kaune

Šešiolikmečiai antrąjį etapą pradėjo užtikrinta pergale

Organizatorių nuotr.

Lietuvos šešiolikmečių vaikinų rinktinė antrąjį Europos jaunučių (U16) čempionato etapą pradėjo sėkmingai. Toliau be pralaimėjimų žygiuojantys Gedimino Petrausko auklėtiniai 102:67 (17:18, 24:15, 31:19, 30:15) sutriuškino naujai suformuotos E grupės autsaiderius anglus ir jau gali būti ramūs dėl vietos ketvirtfinalyje.

Su taip pat nė karto nesuklupusiais bendraamžiais iš Turkijos pirmąja vieta grupėje besidalijantys lietuviai turi tris pergales iš tiek pat galimų. Tik dėl techninės pergalės prieš FIBA sprendimu čempionate nedalyvaujančią Rusiją į antrąjį etapą patekę Anglijos krepšininkai turi tris pralaimėjimus.

Netikėtai gerai pradėję rungtynes anglai pirmajame ketvirtyje rimtai kibo šeimininkams į atlapus ir turėjo kelių taškų persvarą. Tačiau geriau dėl atšokusių kamuolių kovoti pradėję Lietuvos krepšininkai netrukus perėmė iniciatyvą.

Antrojo kėlinio viduryje pirmavę vos vienu tašku (31:30), lietuviai suaktyvino gynybą ir laimėjo atkarpą 10:3, padidindami atotrūkį iki aštuonių taškų – 41:33.

Po ilgosios pertraukos iš toli pataikyti pradėję šeimininkai galutinai rungtynių eigą perlaužė trečiajame kėlinyje, kai tris tritaškius per pusantros minutės pataikė Lukas Uleckas – 56:43. Trečiojo ketvirčio pabaigoje komandas skyrė jau 20 taškų.

Užtikrintai pirmaujantiems Lietuvos krepšininkams ketvirtasis kėlinys tebuvo formalumas, tačiau žaidėjai anglams nuolaidžiauti neketinę žaidėjai gynyboje apsukų nemažino ir atitolo dar labiau.

Rezultatyviausias lietuvių gretose buvo 16 taškų pelnęs alytiškis Grantas Vasiliauskas, po 14 surinko Lukas Uleckas ir Vitalijus Kozys, o Tomo Balčiūno sąskaitoje – 12 taškų. Po krepšiais dominavęs Lukas Kišūnas pelnė 11 taškų ir sugriebė 10 atkovotų kamuolių, Arnas Velička pridėjo 10 taškų, Elvinas Juozaitis – 8 taškus bei 8 atkovotus kamuolius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA