Naujas skandalas Kaune: pedagogė mylėjosi su aštuntoku? | Kas vyksta Kaune

Naujas skandalas Kaune: pedagogė mylėjosi su aštuntoku?

delfi.lt 2015/07/08 11:29
Asociatyvi/ R. Tenio nuotr.

Kauno mokykloje kilo skandalas paaiškėjus, kad mokytoja galėjo lytiškai santykiauti su penkiolikmečiu. Byla jau perduota Kauno apylinkės teismui.

Gresia kalėjimas

Teismo atstovė Ramunė Kristina Richter DELFI patvirtino, kad byla jau teisme, tačiau jos nagrinėjimo data dar nepaskirta.

Mokytojai pareikšti kaltinimai pagal Baudžiamojo kodekso 151-ojo straipsnio 1 dalį – lytinės aistros tenkinimas pažeidžiant nepilnamečio asmens seksualinio apsisprendimo laisvę ir (ar) neliečiamumą.

Pilnametis asmuo, lytiškai santykiavęs ar kitaip tenkinęs lytinę aistrą su jaunesniu negu šešiolikos metų asmeniu, jeigu nebuvo išžaginimo, seksualinio prievartavimo ar privertimo lytiškai santykiauti požymių, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Neskuba daryti išvadų

Apie nusikaltimą sužinojo ir į pareigūnus kreipėsi aštuntoko tėvai. Teigiama, kad intymūs dalykai dėjosi pačioje mokykloje abipusiu sutarimu.

Kauno miesto savivaldybės atstovai teigė žinantys apie tokį atvejį, tačiau išvadų daryti neskubėjo.

„Kol nėra teismo sprendimo nėra ką daug komentuoti. Kai gausime teismo sprendimą tuomet darysime išvadas“, – DELFI teigė Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Ona Visockienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA