„Žalgirio“ kelyje – Eurolygos debiutantai su buvusiu Kauno klubo strategu priešakyje | Kas vyksta Kaune

„Žalgirio“ kelyje – Eurolygos debiutantai su buvusiu Kauno klubo strategu priešakyje

delfi.lt 2014/10/23 21:17
DELFI nuotr.

Eurolyga grįžta į Kauną. Penktadienio vakarą Kauno „Žalgiris“ savo arenoje priims „Nižni Novgorodo“ ekipą. Eurolygas startas abiem komandoms susiklostė skirtingai, o žalgiriečių laukia akistata su Eurolygos debiutante, kuriai atstovauja Eurolygos patirties turintys žaidėjai, o prie ekipos vairo stovi puikiai žinomas strategas iš Latvijos.

Pirmas rungtynes Ainaro Bagatskio ekipa po atkaklios kovos laimėjo prieš „Dinamo Banc“ – 88:86. Tuo tarpu “Žalgiris“ nusileido Madrido „Real“ – 71:80.

„Varžovai debiutuoja Eurolygoje. Nepaisant to, kai kurie žaidėjai jau turi Eurolygos patirties. Tai tokie žaidėjai kaip Terence’as Kinsey, Tayloras Rochestie. Dar galima išskirti du rusų žaidėjus – Dimitrijų Kvostovą ir Semeną Antonovą – kurie žaidė aukščiausiame lygyje. Komandą treniruoja mums gerai žinomas A. Bagatskis, o komandai keliami tikslai kuo geriau pasirodyti savo šalies čempionate. Kol kas jie nepralaimėjo nė vienerių oficialių rungtynių – trys pergalės VTB lygoje ir viena pergalė Eurolygoje (…). Eilinį kartą galiu pasakyti: mūsų laukia varžovas, kuris stengsis nustebinti Eurolygą, o mes sieksime pergale pradėti sezoną namuose“, – teigė „Žalgirio“ strategas Gintaras Krapikas.

„Ruošiamės kaip ir kiekvienoms rungtynėms – žiūrime video, ruošiamės žaisti prieš jų derinius. Manau, esame pasiruošę. Varžovai turi gerą komandą, kurioje daug patyrusių žaidėjų, gerai bėga į greitą puolimą. Tai panaši komanda, kaip „Real“ ar „Lietuvos rytas“. Reikės stabdyti jų greitą puolimą“, – sako „Žalgirio“ įžaidėjas Vaidas Kariniauskas.

G. Krapikas negaili pagyrų varžovams, tačiau mano, kad „Žalgiris“ penktadienio dvikovoje turės pranašumą
„Jų gretose labiau dominuoja perimetro žaidėjai, kurie kuria žaidimą. Be to, baltarusis Artiomas Parachovskis dabar tikrai demonstruoja gerą formą, gerai užbaiginėja atakas. Taigi, jie turi tvirtą centrą, tačiau visą žaidimą „daro“ perimetro žaidėjai, sukurdami progas kitiems arba pelnydami taškus patys. Mūsų žaidėjų laukia didelė užduotis. Tačiau mes priekine linija esame stipresni. Mes stipresni poziciniu žaidimu. Tačiau žiūrėsime, kaip seksis rungtynės ir ar mums pavyks tai įgyvendinti“, – sako G. Krapikas.

„Žalgirio“ ir „Nižni Novgorod“ rungtynės penktadienį prasidės 19.40 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA