Lietuvos zoologijos sodas dalinsis 76-uoju gimtadienio tortu | Kas vyksta Kaune

Lietuvos zoologijos sodas dalinsis 76-uoju gimtadienio tortu

Sekmadienį (06.29) Kaune įsikūręs Lietuvos zoologijos sodas kauniečius ir miesto svečius kviečia švęsti 76-ąjį gimtadienį. 1938 m. liepos 1 dieną žymus gamtininkas ir profesorius Tadas Ivanauskas įkūrė zoologijos sodą. Nuo 2013 metų, kuomet iškilmingai atšvęstas 75-asis zoologijos sodo jubiliejus, zoologijos sodas papildė turimą kolekciją naujais gyvūnais, esami atsivedė jauniklių, renovuoti voljerai, tvarkomi gėlynai ir želdiniai. Visais šiais pokyčiais Lietuvos zoologijos sodas nori pasidžiaugti kartu su gimtadienio svečiais, pradžiuginti ir nustebinti įvairiomis pramogomis bei atrakcijomis.

Susirinkusiems tėveliams ir mamytėms, seneliams ir vaikučiams šventinę nuotaiką kurs merginų pop grupė „69 danguje“ bei vaikų dainavimo mokykla „Pramogų karalystė“. Vienu iš svarbiausių renginio akcentų taps šventinio torto valgymas bei bendros nuotraukos fotografavimas iš paukščio skrydžio, kurioje lankytojų pagalba bus įamžintas linkėjimas zoologijos sodui.

Mažųjų šventės dalyvių lauks šventinis makiažas ant veidukų, tapymas ant vandens, dar kitaip vadinamas ebru menu, piešimas kartu su linksmuoju „Megiuko“ personažu. Renginio metu taip pat vyks įdomios edukacijos apie spalvinguosius zoologijos sodo gyvūnus. Specialios dovanos zoologijos sodo gimtadienio proga nuo liaudies meistro Aurimo Mineikio sulauks ir liūtė Molė. Lankytojai galės susitikti ir nusifotografuoti su aviuku Teodoru bei beždžioniuku Munčiu. Šventės dalyviams bus pristatytas naujai įrengtas tapyrų baseinas.

Specialiai 76-ojo gimtadienio proga šventės dalyvių laukia daug prizų ir konkursų. Moterys ir merginos, apsirengusios vienos spalvos rūbais ir batais, turės galimybę laimėti elegantišką rankinę iš talpi.lt, vyrai ir vaikinai – nemokamus pakvietimus į zoologijos sodą, vaikučiai – pasivažinėjimą arkliuku, jodinėjimą poniuku ir galimybę nemokamai naudotis kitais atrakcionais. Taip pat Lietuvos zoologijos sodo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje paskelbtame konkurse vienas laimingasis gali laimėti pakvietimą 5 asmenims nemokamai apsilankyti gimtadienio renginyje.

Lietuvos zoologijos sodas nuoširdžiai dėkoja merginų pop grupei „69 danguje“ bei vaikų dainavimo mokyklai „Pramogų karalystė“. Taip pat renginio partneriams: šventinį tortą dovanojančiai įmonei „Seduja“, už stilingą rankinę spalvingiausiai šventės dalyvei – talpi.lt, už renginio fotografijas iš paukščio skrydžio – „Aerialmedia“, už šventės techninį aptarnavimą – „Igarsa“, už informacijos sklaidą apie renginį – „Extra FM“, restoranų tinklui „McDonald‘s“, už bendradarbiavimą organizuojant šventę – Zoo kavinei „Miesto sodas“, vaikų žaidimų kambariui „Megiukas“ ir šventės vedėjui Dainiui Palivonui.

Tad birželio 29 d., sekmadienį, 13.30 val. visus didelius ir mažus kviečiame patirti nepamirštamų įspūdžių spalvingoje Lietuvos zoologijos sodo gimtadienio šventėje. Gera nuotaika – jūsų, šventinis tortas ir kitos linksmybės – mūsų! Daugiau informacijos rasite mūsų tinklalapyje.

2014 m. sausio 1 d. Lietuvos zoologijos sodo ekspoziciją sudarė 206 gyvūnų rūšys ir 1852 eksponatai: žinduolių – 54 rūšys, 284 eksponatai; paukščių – 58 rūšys, 434 eksponatai; roplių – 27 rūšys, 214 eksponatų; varliagyvių – 9 rūšys, 65 eksponatai; žuvų – 53 rūšys, 840 eksponatų; bestuburių – 5 rūšys, 15 eksponatų. Kolekcijoje 130 rūšių (63,1 %,) sudaro retos rūšys, įtrauktos į Tarptautinę raudonąją knygą. Zoologijos sodas dalyvauja 13 europinių retų rūšių išsaugojimo ir veisimo programų, 9 europinės retų rūšių (ESB) ir 6 tarptautinės retų rūšių kilmės knygos programų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA