Maskvoje sulaikytas V.Romanovas jau laisvėje (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

Maskvoje sulaikytas V.Romanovas jau laisvėje (atnaujinta)

Archyvo nuotr.

Antradienį paskelbta, kad sulaikytas buvęs didžiausias Ūkio banko akcininkas Vladimiras Romanovas, įtariamas turto pasisavinimu ir lėšų iššvaistymu.

V.Romanovo paieška buvo paskelbta 2013-ųjų rugpjūtį.

Kaip skelbia naujienų agentūra „Interfax“, Maskvos baudžiamųjų nusikaltimų tyrimų tarnybos pareigūnai V.Romanovą sulaikė rytinėje miesto dalyje, o sulaikytas vyras gimęs 1947 metais.

Buvęs bankininkas ir „Žalgirio“ klubo akcininkas spruko iš Lietuvos praėjusių metų gegužę. Tuomet jis teigė, kad dėl sveikatos problemų išvyko gydytis.

V.Romanovui dėl 50 mln. litų turto iššvaistymo gresia 7 metai nelaisvės.

PAPILDYTA 12:30

Ūkio banko įkūrėjas Vladimiras Romanovas Maskvos pareigūnų globoje buvo trumpai. Antradienį bankininkas jau buvo laisvėje

Tai portalui DELFI patvirtino V. Romanovo advokatas Adomas Liutvinskas.

„Ne, jis laisvas yra. Aplinkybių aš jums tikrai nepasakysiu. Galiu tik pasakyti, kad saulei nusileidus buvo situacija tokia susiklosčiusi, o saulei nepatekėjus jis jau buvo laisvas“, – kalbėjo A. Liutvinskas.

Anot jo, V. Romanovas paleistas ne už užstatą. „Ne, jisai laisvas – ir tiek“, – patikino advokatas.

Pasak jo, į Lietuvą V. Romanovas artimiausiu metu grįžti neketina.

Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė sako esanti nusivylusi Maskvos pozicija dėl sulaikymo: „Jeigu tai tiesa, kažkas vykdė tarptautinius įsipareigojimus, o vėliau politinės įtakos dėka jis buvo paleistas. Jei tai pasitvirtins, tik dar kartą įrodo, kad Rusijoje tarptautiniai įsipareigojimai, tarptautinė teisė neegzistuoja”, – viešėdama Marijampolėje sakė Prezidentė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA