Perspektyviausiems sportininkams – stipendijos | Kas vyksta Kaune

Perspektyviausiems sportininkams – stipendijos

Archyvo / Evaldo Virkečio nuotr.

Kauno miesto taryba pritarė sprendimui skirti stipendijas Kaune besitreniruojantiems individualių olimpinių sporto šakų sportininkams. Šiais metais stipendijas gaus beveik keturiasdešimt jaunų perspektyvių sportininkų.

Kauno miesto savivaldybės sporto stipendija skiriama olimpinių strateginių ir prioritetinių individualių sporto šakų Kauno miesto sportininkams, tarp jų – ir neįgaliesiems, kurie negauna sporto stipendijos ar kitos finansinės paramos iš kitų sporto organizacijų.

„Šį kartą nemažą dalį stipendijų gavo jaunieji vandens sporto šakų atstovai: plaukikai, šuolininkai į vandenį, irkluotojai. Taip pat keletas stipendijų skirtos lengvaatlečiams, boksininkams. Kaune šiuo metu plaukimas yra pakilime, žinoma, prie to labai prisidėjo Rūta Meilutytė. Galime didžiuotis, jog turime daug jaunų talentų mūsų mieste. Juos reikia ugdyti ir tikėtis gražių pergalių”, – sakė Kauno miesto tarybos Švietimo ir sporto komiteto narys Gediminas Budnikas.

„Stipendija buvo skiriama iki 20 metų amžiaus talentingiems ir perspektyviems sportininkams, per vienerius metus pasiekusiems aukštų sportinių rezultatų Lietuvos, Europos ir pasaulio čempionatuose, pirmenybėse ir kitose aukšto lygio tarptautinėse varžybose”, – teigė Kauno miesto savivaldybės Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Albinas Grabnickas.

Šių metų Kauno miesto biudžete sporto stipendijoms numatyta skirti 100 tūkst. Lt. Iš viso buvo gauti 64 prašymai iš sporto mokymo įstaigų ir sporto organizacijų, kuriose treniruojasi individualių olimpinių strateginių sporto šakų sportininkai. Komisijos nariai išnagrinėjo ir įvertino visus pateiktus prašymus. Stipendiją šiemet gaus 36 sportininkai, tarp jų – trys neįgaliųjų sporto organizacijų sportininkai.

Sporto stipendija šiais metais bus mokama balandžio-gruodžio mėnesiais. Įvertinant sportininko sportinius rezultatus, amžių, perspektyvą bei sporto šakos specifiką buvo išskirti du sporto stipendijų dydžiai – 260 Lt 364 Lt) per mėnesį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA