Kaune paaiškėjo nauji Lietuvos pulo čempionai | Kas vyksta Kaune

Kaune paaiškėjo nauji Lietuvos pulo čempionai

Rolando Vaizgelos nuotr.

Sekmadienį Kaune biliardo klube „Entry” paaiškėjo pirmieji 2014 metais Lietuvos pulo čempionai – šalies pulo-14 pirmenybių aukso medalius iškovojo nugalėtojo titulą apgynęs marijampolietis Mindaugas Šalkauskas (BK „Entry”) ir vilnietė Tatjana Vaitkienė („Pool Masters”).

NUOTRAUKŲ GALERIJA

Vyrų varžybų, kuriose dalyvavo 45-i sportininkai, finale M.Šalkauskas permainingoje kovoje 75:54 įveikė antrą šalies pulo čempionato finalą karjeroje pralaimėjusį šešiolikmetį vilnietį Pijų Labutį („Pool Masters”).

Pusfinalyje M.Šalkauskas 75:67 įveikė kaunietį Mantą Nedzviecką (BK „Entry”), o P.Labutis 75:42 nugalėjo šiaulietį Audrių Biliūną („Vijolė”).

Vyrų turnyras neapsiėjo be staigmenų – į atkrintamąsias varžybas nepateko 2013 metų geriausias žaidėjas ir favoritu laikytas Domas Mineikis bei antrąjį reitingą turėjęs Martynas Aleksonis.

Kartu su čempiono taure M.Šalkauskui atiteko pirmą kartą Lietuvos pulo federacijos ir UAB „Bilijardai” skirtas čekis, kuriuo bus apmokama kelionė į pulo Eurotouro varžybas. Iš viso 2014-aisiais LPF planuojama išdalinti šešis tokius laimėjimus.

„Buvo geras turnyras. Visi varžovai buvo stiprūs ir reikėjo labai pasistengti kad nugalėčiau. Labai džiaugiuosi laimėjęs kelialapį į Euroturo varžybas ir tikrai stengsiuosi pasinaudoti šiuo prizu”, – po apdovanojimų ceremonijos nuoširdžiai džiaugėsi M.Šalkauskas.

Moterų varžybų finale T.Vaitkienė 55:50 palaužė kaunietės Gintarės Aleknaitės (BK „Entry”) pasipriešinimą.

Pusfinalyje T.Vaitkienė 55:54 įveikė kitą sostinės atstovę Simoną Milišauskaitę („Pool Masters”), o G.Aleknaitė 55:47 nugalėjo čempionės titulą ginusią kaunietę Agnę Jarušauskaitę (BK „Entry”).

„Labai džiaugiuosi laimėjusi ir nuoširdžiai džiaugiuosi, jog per tuos šešerius metus, kai nedalyvavau lietuviškame biliarde, atsirado merginų, su kuriomis tikrai reikia pakovoti. Po šio čempionato jaučiu didžiulį stimulą daugiau treniruotis ir tobulėti. Merginos privertė susikaupti”.

Daugkartinė Lietuvos moterų pulo čempionė Tatjana Vaitkienė po ilgesnės pertraukos vėl startavusi šalies pirmenybėse laimėjo pirmus penkis susitikimus (tris iš jų vyrų grupėje). Patekusi tarp šešiolikos pajėgiausių vyrų žaidėjų ji aštuntfinalyje 57:75 nusileido Aurimui Arlauskui iš Šiaulių.

Vyrų varžybose taip pat dalyvavo ir A.Jarušauskaitė. Iškovojusi vieną pergalę ir patyrusi nesėkmę ji į atkrintamąsias varžybas nepateko.

Didžiausia turnyro serija – 47 įmušti rutuliai iš eilės – pavyko Remigijui Kavalniui („Pool Masters”) iš Vilniaus.

Iš viso pulo-14 čempionate startavo 43 vyrai ir 9 moterys iš septynių šalies miestų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA