Šančiai ruošiasi siautuliui: kviečia visus kartu kurti operą ir šokti | Kas vyksta Kaune

Šančiai ruošiasi siautuliui: kviečia visus kartu kurti operą ir šokti

Asociatyvi / A. Stauskio nuotr.

Šių metų rugsėjo 24‒30 d. Šančiuose vyks kasmetinė rajono kultūros šventė Šančinės. Šį kartą ji skirta bendruomenės operos „Kopūstų laukas“ kūrybai. Šančinių metu vyks vieši dainavimo bei judesio užsiėmimai, kuriuose bus mokomasi operos dainų bei kuriama choreografija.

[galerija kiek=”4″]

Dainavimo užsiėmimai vyks bendruomenės autobuse nuo I-dienio iki V-dienio, kasdien tuo pačiu metu ‒ nuo 17 iki 18 val. Spalvingai išmargintas autobusas įsikurs pagrindinėje rajono gatvėje ‒ A. Juozapavičiaus prospekte priešais Šančių polikliniką.

Judesio užsiėmimai taip pat vyks įvairiose A. Juozapavičiaus prospekto vietose bei Šančių mokyklose, Neįgaliojo jaunimo užimtumo centre, Šančių sporto ir sveikatingumo centre. Choreografiją operai kartu su neprofesionaliais šokėjais kurs profesionali choreografė L. Puodžiukaitė.

„Šių užsiėmimų tikslas ‒ suburti dainuoti ir šokti mėgstančius šančiškius į Šančių Operos atlikėjų kolektyvą“ ‒ sako vienas iš organizatorių E. Carroll.

Rugsėjo 30‒tąją, paskutiniąją Šančinių dieną, 13 val. dainavimo ir judesio grupės susijungs operos veiksmo vietoje ‒ Kopūstų lauke ‒ esančioje šalia Sodų ir Suomių gatvės sankirtos. Bendruomenės dainininkai ir šokėjai kartu atliks operos libretą bei epilogą, kuriam muziką sukūrė kompozitorius V. Bartulis.

Šios Šančinės pratęsia dar pavasarį prasidėjusį bendruomenės operos „Kopūstų laukas“ kūrybos procesą. Pirmąjame etape vyko kolektyvinis libreto kūrimas, antrąjame ‒ Bendruomenės operos mokykla, kurioje 25 bendruomenės nariai mokėsi kartu su profesionalais operos kūrimo ypatumų. Vėliau vyko muzikos kūrimas ir įgarsinimas, kurį įgyvendinti padėjo Kauno styginių kvartetas, vadovaujams S. Bartulio, solistė I. Laurinaitienė bei Bendruomenės operos mokyklos absolventai.

„Bendruomenės operos kūrimas mums yra naujas iššūkis ir nauja patirtis. Šiame procese siekiame į kūrybą ir dalyvavimą įtraukti vietinius žmones ‒ profesionalus ir mėgėjus, o tai reikalauja daug laiko. Todėl ir šių metų Šančinės yra orientuotos į procesą, kurio pasekoje tikimės suburti operos atlikėjų kolektyvą,“ ‒ teigia jau ketvirtus metus Šančines inicijuojantys Žemųjų Šančių bendruomenės nariai.

„Kviečiame gyventojus Šančinių metu ieškoti spalvingo autobuso ir jame kartu su mumis smagiai praleisti valandą po darbo dienos. Laukiame visų ‒ ir mažų ir didelių ‒ su arbatos puodeliu ir sausainiais. O paskutinę šančinių dieną, sekmadienį, visi susiburkime Kopūstų lauke dainoms, šokiams ir kopūstienei”.

Kad laukimas neprailgtų, šventės organizatoriai kviečia klausytis ir mokytis Šančių operos dainų, kurias galima atsisiųsti paspaudus šias nuorodas čia ir čia.

Šančinės ne tik trins ribas tarp aukštojo ir mėgėjų meno, bet ir sieks prikelti naujam gyvenimui rajono kultūrinį bei urbanistinį paveldą, įgyvendinant kūrybines veiklas istoriškai svarbiose Šančių vietose.

Programa:

Ateik padainuoti

09 24‒28 nuo pirmadienio iki penktadienio 17‒18 val. ‒ Juozapavičiaus pr. priešais senąją sinagogą
09‒ 27 ketvirtadienį 12‒13 val. ‒ KTU Vaižganto progimnazija

Ateik pašokti

09‒28 penktadienį
12‒13 val. ‒ Vilijos parkas prie Juozapavičiaus pr. 20
19‒20 val. ‒ prie Juozapavičiaus pr. 90

09‒29 šeštadienį
13‒14 val. ‒ Vilijos parkas prie Juozapavičiaus pr. 20

Ateik į finalinį jungtinį kūrybinių dirbtuvių pasirodymą

09‒30 sekmadienį
13‒14 val. ‒ Kopūstų laukas prie Sodų g. 98.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA