Šančių bendruomenė kvies švęsti Šančines: lankytojų laukia galybė kultūrinių veiklų | Kas vyksta Kaune

Šančių bendruomenė kvies švęsti Šančines: lankytojų laukia galybė kultūrinių veiklų

Asociatyvi / D. Petrulio nuotr.

2021 m. rugsėjo 11 d. Šančiuose vyks VII-oji kasmetinė rajono kultūros šventė Šančinės. Šį kartą ji bus skirta Nemuno ir Žemųjų Šančių krantams.

Šios Šančinės pratęsia bendruomenės iniciatyvą Nemuno pakrantėje įsteigti parką ir jame stiprinti rekreacinę miesto zoną. Šiuo veiksmu rajono bendruomenė dar kartą parodo savo norą konstruktyviai kurti rajono žaliąsias erdves ir dar kartą deklaruoja savo nepritarimą Nemuno pakrantėje tiesti gatvę automobiliams, rašoma „Šančių bendruomenės“ pranešime žiniasklaidai.

Šeštadienio veiklos prasidės 10 val ryto kartu su Šančių „Dabarties“ žemėlapio paskaita-dirbtuvėmis „Pajausk krantą“. Specialiai šiam renginiui savo privačių namų duris atvers Kranto 14-osios gatvės namo šeimininkai ir suteiks galimybę dalyviams jaustis saugiai ir šiltai bet kokiu oru. Užsiėmimą ves KTU Statybos ir architektūros fakulteto lektorės.

Asociatyvi / D. Petrulio nuotr.

12 val. į ekskursiją po Šančių krantų labirintus pakvies profesionali rajono gidė – Rolanda Girskienė, kuri nesiliauja stebinti vis naujais rajono rakursais. Ekskursijoje taip pat dalyvaus paveldo specialistas iš Norvegijos Bodo miesto savivaldybės – Vegard Kaasen Engen, kuris padės pažvelgti giliau į mums įprastus ir, todėl, kartais nepastebimus dalykus.

Nuo 13 val. Kranto 18-oje g. 11 name veiks arbatinė „Veranda“, kurios šeimininkai kvies svečius paskanauti pačių keptais pyragais.

O nuo 14 val. čia pat kiemelyje šeštadienį ir sekmadienį vyks užsiėmimas „Šančių paveldo dirbtuvės“, kurias ves V. K. Engen. Užsiėmimo dalyviai bus kviečiami atsiminti sau brangius Šančių architektūros objektus ir juos kartu patyrinėti, pažvelgiant giliau į jų istoriją, dabartį ir galimybę išlikti ateityje. Šio užsiėmimo tikslas – sukurti vertingų Šančių architektūros objektų sąrašą ir pateikti jį kultūros paveldo specialistams.

Šančinės / Asociatyvi M. Prievelio nuotr.

Popietę nuo 14 iki 16:30 val. kviečiame praleisti Šančių pliaže, kur vyks įvairios veiklos ir pasirodymai: V. Kudirkos viešosios bibliotekos Šančių padalinys kvies atrakinti Lobių skrynią, įminti mįsles, žaisti ir mainytis knygomis, gamtinininkai kvies pasivaikščioti po pakrantę, o tapytojai kvies tapyti, pasirodys „Baltijos cirkas“ ir sporto klubas „Kyokushin”. Bus ir Nemuno kranto Parko iniciatyva ir Šančių gaisrininkai, kurie pamokys, kaip elgtis su gesintuvais ir paaiškins kodėl reikia šančiškiams valyti savo namų kaminus.

Renginio muzikinę nuotaiką kurs DJ International Farmer.

Renginys yra ir projekto „Genius Loci: urbanizacija ir pilietinė bendruomenė“ dalis. Iš dalies finansuojamas EEE ir Norvegijos finansinių mechanizmų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA