Nemuno pakrantę įdomiomis veiklomis vėl užlies tradicinės Šančinės | Kas vyksta Kaune

Nemuno pakrantę įdomiomis veiklomis vėl užlies tradicinės Šančinės

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šį šeštadienį kiekvienas kaunietis gali patirti Šančių bendruomenės skonį – tiesiogine ir perkeltine prasme. Jau 6-us metus bendruomenės žmonių inicijuotame renginyje organizatoriai žada parodyti vienybę. Nuo klebono kopūstienės ar pirmą kartą organizuoto petankės turnyro iki Zumba šokio pamokos scenoje.

Pagrindinis šventės meniu – nuo 15 val. „Renginio metu nepolitikuosim ir nieko neparduosim. Dainuosim, šoksim, stebėsim, vaišinsimės, būsim saugūs. Žada gerą orą, o mes tikimės gero laiko visiems gražios gamtos vaizduose – pliaže, Šančių Nemuno pakrantėje (ties Kranto 14 – oji g. 33)“, – nurodoma kvietime į renginį.

Pagrindinė renginio dalis vyks Žemųjų Šančių paplūdimyje / Organizatorių nuotr.

Šventei gyventojai ryžosi be projektinio rėmimo, be valdžios paramos, tik iš turimų Žemųjų Šančių bendruomenės resursų. Leido sau tik kelias „prabangas“ – tualetą ir sceną, kurią pavyko užpildyti neatlygintinai sutikusių koncertuoti profesionalių atlikėjų dėka.

„Vietos žmonės gamino sau šventę, pasitelkę turimus žmogiškuosius resursus, pritraukdami draugus, vietos verslo paramą steigiant prizus. Žmonės šaunuoliai! Dirbo naktimis, po darbų, vietoj darbų… plūdo norai prisidėti savo veiklomis – o mums to ir reikėjo!“ – nuoširdūs Šančinių užkulisiai pristatomi kvietime.

Programos meniu be galo įvairus, kaip ir pati bendruomenė: petankės turnyras, karate pasirodymas, tapymas ant vandens, vietos meno raiškos, Sugiharos draugystės palapinė „Šančiai-Japonijai“, šuniukų šou, vietos bendruomenės choro ir profesionalių muzikantų koncertas, vietos verslo dovanos.

Šančių bendruomenės pirmininkė Vita Gelūnienė 11–19 val. kviečia į arbatinę „Veranda“ (Kranto 18-oji g. 11), kur užsukę bus vaišinami Šančiuose kadais gyvenusios garsios žolininkės Jadvygos Balvočiūtės žolelių arbata ir vietos pyragais iš trijų pasaulio virtuvių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA