Suskaičiavo, kiek ir kokių vandens paukščių žiemoja Kaune | Kas vyksta Kaune

Suskaičiavo, kiek ir kokių vandens paukščių žiemoja Kaune

Mariaus Karlono nuotr.

Savaitgalį Kaune Lietuvos ornitologų draugijos nariai skaičiavo žiemojančius vandens paukščius. Tai jau penktus metus iš eilės vykstanti žiemojančių vandens paukščių apskaita Lietuvoje, kurios metu skaičiuojami neužšalusiuose vandens telkiniuose žiemojantys paukščiai.

Penkiolika stebėtojų, pasidalinusių skirtingus ruožus ir neišsigandusių žiemiško oro, šeštadienį paukščius skaičiavo Nemune nuo hidroelektrinės iki Č.Radzinausko tilto ir Neryje nuo Kleboniškio miško iki Santakos. Didžioji dalis paukščių stebėti Nemune, o Neryje rastos tik trys didesnės properšos, kuriuose laikėsi nedidelis skaičius vandens paukščių.

Iš viso suskaičiuoti 15157 žiemojantys vandens paukščiai. Gausiausiai Kaune žiemoja visiems įprastos didžiosios antys (7259), klykuolės (4373), gulbės nebylės (618) ir didieji dančiasnapiai (500). Šiais metais užregistruotas ir gana didelis skaičius žiemojančių gulbių giesmininkių – 72 bei viena mažoji gulbė.

Ankstesnių ir šių metų apskaitos rezultatai rodo, kad Nemunas ties Kaunu yra viena didžiausių (o kai kuriais metais ir didžiausia) vandens paukščių žiemavietė Lietuvoje.

Povilas Ignatavičius (Lietuvos ornitologų draugija)

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA