Ką daryti, kai geriausia plaukų kaukė… žirklės? | Kas vyksta Kaune

Ką daryti, kai geriausia plaukų kaukė… žirklės?

Parduotuvės „ATWINS“ plaukų priežiūra / Organizatorių nuotr.

Pamėginkite savo kirpėjui užduoti klausimą apie sugadintą plaukų struktūrą – ir stebėkite, kaip jis sunkiai atsidūsta. Nes tai viena dažniausiai aiškinamų temų klientams, sėdintiems kėdėje – ir lengviausiai jų pamirštama, kai tenka patiems pasirūpinti kasdiene plaukų priežiūra namuose. Tad dar kartą trumpai ir aiškiai: KAS kėsinasi į mūsų plaukų sveiką grožį, KAIP galime to išvengti ir KĄ daryti, kai atrodo, kad geriausia kaukė pažeistiems plaukams – jau tik žirklės… Šįkart į pagalbą ateina, patirtimi bei rekomendacijomis dalijasi plaukų priežiūros produktų elektroninės parduotuvės „ATWINS“ ekspertai.

Sudėliojus plaukų struktūrai kenkiančius veiksnius, pirmąją vietą užima neabejotinas lyderis, sudarantis apie du trečdalius visų probleminių plaukų atvejų – tai netinkama dažytų plaukų priežiūra.

Kodėl? Tam įtakos turi ir pati dažymo procedūra – cheminė reakcija, kurios metu pakeičiama jūsų plauko struktūra ir žmonių psichologija, trukdanti prisiminti paprastą dalyką: tai, kaip iki tol prižiūrėjote nedažytus plaukus, visiškai nebetiks nudažytiems.

„Tai, kad salone jums buvo sukurta svajonių spalva – yra tik pirmas žingsnis. Kitus žingsnius – plaukų kokybės ir spalvos palaikymo – turėsite daryti jūs pats, namuose. Kruopščiai, nuosekliai ir nuolat, – pabrėžia „ATWINS“ komandos narys, kūrybininkas ir technologas Anatolijus Pajanok. – Mano patirtis rodo, kad dažytų plaukų nepriežiūra taip, kaip to reikalauja situacija, yra pagrindinė priežastis, lemianti iki 70 proc. plaukų kokybės problemų“.

Plaukų išvaizda po priemonių / Organizatorių nuotr.

Kaip tai veikia?

Kad būtų lengviau suvokti patį principą, Anatolijus aiškina paprastai: „Plaukų pokyčius dažymų metu galima įsivaizduoti kaip audinio pasikeitimą: įsivaizduokite, kad iki dažymo turėjote šilko plaukus, o po dažymo jie virto medvilnės plaukais. Iki tol jūs mokėjote tvarkyti su šilku – dabar turite išmokti tvarkytis su medvilne. Ir tie tvarkymosi būdai radikaliai skirsis.

Bet žmogus toks jau yra, kad dažnam pagunda galvoti: ei, aš visada darydavau va taip, ir viskas būdavo gerai! Bet tai labai neteisingas požiūris: situacija pasikeitė – ir jūsų plaukų priežiūra privalo atitinkamai keistis. Čia tas pats, jei iki tol turėjote automobilį dyzeliniu varikliu – o dabar benzininiu, ir vis tiek norėtumėte važiuoti pildami į baką dyzelį. Kiek toli taip nuvažiuosite?

Plaukas pats iš savęs yra porėta substancija, kurią tvarkydami iš esmės stengiamės glotninti, užverti žvynelius. O nudažius plaukus, jie tampa dar porėtesni ir šiurkštesni. Ypač stipriai plaukus paveikia šviesinimas. Tad cheminiu būdu ištraukę natūralius pigmentus ir tinkamai neužpildę plauko struktūros, turime jį „tuštesnį“ – vadinasi, sausesnį, trapesnį, labiau linkusį šiauštis ir pūstis.“

Žvilgantys plaukai / Organizatorių nuotr.

Ne tik dažyti

Ar tai reiškia, kad pavojus kyla tik dažytiems plaukams? Toli gražu: esama ir natūralių plaukų, kuriems reikia labai panašios priežiūros, kaip ir dažytiems. Tą ypač puikiai žino garbanoti žmonės.
Garbanoti, banguoti plaukai jau savaime yra mažiau drėgmės turintys, jautresni, trapesni.

Žinote, kuo skiriasi paprasta garbana nuo prabangios? Tuo, kad pastaroji yra pripildyta drėgmės, žvilganti, spyruokliuojanti ir traukianti akį. O pirmoji – porėta, sausa, pasišiaušusi.

Todėl specialistai jau seniai pastebėjo, kad garbanoti žmonės, turintys porėtus, besipučiančius plaukus, daug geriau supranta apie tokių plaukų priežiūrą bei poreikius – nes susiduria su ta problema net nedažydami plaukų.

Tai ką daryti?

Naudoti priemones, atkuriančias plaukų struktūrą ir juos apsaugančias! Ir, žinoma, pasikliauti profesionalais, kurie parinks geriausiai jūsų plaukų poreikius atitinkančius kasdienės priežiūros produktus.

„Viena liūdnesnių mano ilgamečių stebėjimų išvadų – kad žmonės, kurie neturėdami žinių, patys sau renkasi priežiūros produktus, didžiąja dalimi išsirenka tai, kas jiems absoliučiai netinka – pradedant šampūnais, baigiant kondicionieriais ar kaukėmis (jei tokias iš viso naudoja). O jau kad naudotų drėkinimo ir apsaugos nuo karščio purškalus prieš džiovinimą – tai apskritai retas atvejis.

Bet, žinote, visai nesvarbu, kokie jūsų plaukai – natūralūs ar dažyti, tiesūs ar garbanoti, stori ar ploni – visais atvejais jūs PRIVALOTE naudoti apsaugą nuo karščio. Norite glotnių plaukų? Naudokite glotninantį kremą prieš džiovinimą. Norite garbanų? Naudokite garbanoms skirtus purškalus prieš džiovinimą. Bet NAUDOKITE. Jei bent kiek gerbiate savo plaukus,“ – patirtimi dalijasi A. Pajanok.

Alternatyva žirklėms

Tad apie plaukų saugojimą ir tinkamų priemonių naudojimo svarbą jau pakalbėjome – o ko griebtis, jei žala plaukų struktūrai jau padaryta ir vis labiau atrodo, kad vienintelis kelias atrodyti estetiškai – griebtis žirklių?

Visų pirma reikia pasakyti, kad stebuklingos burtų lazdelės nėra: jei ilgus mėnesius negailestingai alinote savo plaukus, net galingiausios jų atgaivinimo procedūros bus bejėgės. Tačiau lengvesniems ar vidutinio sunkumo atvejams modernių plaukų priežiūros produktų gamintojai turi ką pasiūlyti.

Vienu didžiausių struktūros atkūrimo hitų šiuo metu yra „Nook Magic Arganoil Power Booster“, struktūrą atkuriantis purškalas su keratinu ir argano aliejumi – labai rimta priemonė struktūros užpildymui ir ją gerokai sustiprinanti. Nuostabu ir tai, kad produktas yra lengvas – todėl tinka net ir ploniems plaukams. Argano aliejus pripildo plauko struktūrą, sutvirtina, saugo, minkština, veikia kaip antioksidantas. O keratinas suteikia blizgesio ir sugrąžina plaukams apimtį.

Tiesa, nepamirškite, kad keratino turinčios priemonės yra skirtos pažeistiems plaukams – sveikas plaukas, kurį pripurkšite keratinu, gali tapti pernelyg kietas ir toli gražu nebus toks, kokio norėtumėte.

Kita, tiek storiems, tiek ploniems nualintiems plaukams išsigelbėjimą teikianti priemonė – „Nook DHC Repair“ tesktūrą grąžinantis purškalas, kuris atgaivina negyvybingus plaukus ir suteikia jiems žvilgesio.

Plaukų priežiūra / Organizatorių nuotr.

Namie ar salone?

Jei plaukų grožio prevencija galite rūpintis namuose, tai jų pažeidimų sumažinimui ir atgaivinimui neretai tenka pasitelkti profesionalų rankas ir procedūras verčiau atlikti salone. Kodėl? Dėl elementarių priežasčių: jau nekalbant apie tai, kad retas namuose turės procedūroms reikalingų infraraudonųjų spindulių žnyples ir mokės jomis tinkamai naudotis, tai dar ir parinkti tinkamą kiekį priemonės bei ją meistriškai paskirstyti ant plaukų – ne tokia paprasta užduotis, kaip gali atrodyti.

Todėl finale neretai nutinka taip, kad negavę norimo rezultato namuose, žmonės nusivilia produktu – nors iš tiesų paprasčiausiai nesugebėjo jo tinkamai naudoti – prastai paskirstė, per trumpai išlaikė ant plaukų, nesilaikė šilumos režimų ir pan.

Viena tokių efektyvių ir salone rekomenduojamų atlikti procedūrų yra „Nook DHC Repair Anti-Age“, specialiai sukurta stipriai pažeistiems plaukams – po intensyvesnio dažymo rekomenduojama kelis kartus ateiti į saloną ir atgaivinti-pripildyti plaukus.

„Šias procedūras paprastai darome naudodami infraraudonųjų spindulių žnyples – ir galiu iš patirties pasakyti, kad rezultatai tiesiog fantastiški. Tarkime, šviesinti ilgi plaukai, kuriems grėsė nukirpti apie sprindį nušiurusių galų, po šios procedūros taip atsigavo, kad juos patrumpinome vos apie centimetrą – visas kitas plaukų ilgis atrodė sveikai, tvirtai ir prabangiai. Tai tik dar kartą įrodo, kad jei žinai, ką darai ir, svarbiausia, tai DARAI – rezultatas tikrai bus,“ – tvirtina A. Pajanok.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA