Nuo liepos atveriamos lietuvių mėgstamos kryptys į šiltus kraštus | Kas vyksta Kaune

Nuo liepos atveriamos lietuvių mėgstamos kryptys į šiltus kraštus

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Egiptas nuo liepos 1-osios atnaujins tarptautinį oro susisiekimą bei atvers kurortus Hurgadoje ir Šarm el Šeiche, garantuodamas jų „švarumą“ nuo koronaviruso, skelbia tarptautinių kelionių organizatorė „Tez Tour“. Bendrovė praneša, kad nuo liepos poilsiautojai jau galės skristi ir į Graikiją bei Bulgariją.

„Egipto valdžia paskelbė skatinamąsias priemones atnaujinti atvykstamąjį turizmą. Nuo liepos 1-osios šalis atvers sienas užsienio turistams, atnaujins tarptautinius skrydžius. Šarm el Šeicho, Hurgados ir Mersa Matruh kurortai bus paskelbti švariomis nuo COVID-19 teritorijomis“, – teigiama „Tez Tour“ pranešime.

Jame pažymima, jog Egipto valdžia leido nuo liepos padidinti viešbučių apkrovą iki 75 proc., tačiau turistams bus nerekomenduojama vartoti maisto ar gėrimų ne viešbučiuose ir restoranuose, kurie privalės turėti atitinkamus saugumo sertifikatus, ir, atsiradus bet kokiems kvėpavimo takų sutrikimams, poilsiautojai privalės nedelsdami pranešti apie tai viešbučių administracijoms.

„Jei užsikrėtimas koronavirusu bus nustatymas per atostogas Egipte, turistui bus suteikti vaistai ir būtinas gydymas Egipto valstybės sąskaita“, – akcentuojama „Tez Tour“ pranešime.

Į Egiptą atvykusieji privalės užpildyti dokumentą, kuriuo patvirtins, kad nebuvo užsikrėtę koronavirusu, per pastarąsias 14 dienų neturėjo kontakto su šiuo virusu infekuotu asmeniu, o kelionės metu neturėjo korovirusinės infekcijos simptomų.

Be to, atvykusiems iš šalių, kuriose koronavirusinės infekcijos protrūkis būtų pasiekęs epidemijos lygį, teks pateikti pažymą, išduota per 48 valandas iki atvykimo į Egiptą, kuria būtų patvirtinas neigiamas COVID-19 testo rezultatas.

„Tokios pažymos neturint, galimas patikrinimas dėl COVID-19 oro uoste, o jo rezultatai bus aiškūs maždaug per keturias valandas“, – teigiama „Tez Tour“ pranešime.

Bendrovė taip pat skelbia, kad birželio 12 d. skrydžių bendrovei „GetJet Airlines“, kuri yra „Tez Tour“ partnerė, Lietuvos transporto saugos administracija išdavė leidimus vykdyti skrydžius Graikijos ir Bulgarijos kryptimis. Planuojama, jog į šių šalių kurortus lėktuvai su poilsiautojais iš Lietuvos kils kasdien.

Liepos 1-ąją pirmieji „Tez Tour“ keliautojai vyks į Graikijos salą Kretą, pirmuoju skrydžiu planuojama išskraidinti 90 keliautojų. Pabrėžiama, jog skrydžiai bus vykdomi laikantis visų būtinų saugumo reikalavimų, kuriuos nustatė atsakingos šalies institucijos.

„Į Bulgarijos kurortus Burgasą ir Varną lėktuvai skris kasdien. Graikijos kryptimi suplanuoti šeši skrydžiai per savaitę, iš kurių keturi – į Kretą, o šeštadieniais bus vykstama į Rodą bei Peloponesą“, – pranešime cituojama „Tez Tour“ Ryšių su visuomene ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė.

Keliones į Graikiją ir Bulgariją anksčiau įsigijusių poilsiautojų atostogos liepą vyks kaip suplanuota, o tie, kurių kelionės dėl COVID-19 buvo atšauktos, turi galimybę perkelti savo atostogas į liepą ir vykti į Graikijos arba Bulgarijos kurortus. Tam reikia kreiptis į kelionių agentūras, kuriose buvo įsigytos kelionės.

„Tez Tour“ tikisi, jog karantino sąlygoms švelnėjant, nuo rugpjūčio galės pradėti skraidinti turistus į populiarius Turkijos, Ispanijos bei Italijos kurortus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA