Kauniečiai pasipiktino dėl dar vienos uždaromos gatvės: gal laikas išmokti planuoti darbus? | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai pasipiktino dėl dar vienos uždaromos gatvės: gal laikas išmokti planuoti darbus?

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno savivaldybei paskelbus apie planus bent 2 mėnesiams uždaryti dar vieną gatvę vedančią į Romainius, kauniečiai išreiškė pasipiktinimą, jog kelio darbai Kaune atliekami neplanuojant.

Pranešama, kad eismo ribojimai truks bent du mėnesius. Pagrindinis siūlomas alternatyvus maršrutas – apylanka pro Vakarinį aplinkkelį.

Autobusai Romainių kryptimi laikinai nestos Lazdynėlių gatvės stotelėje.

Nors savivaldybė tikino, jog atnaujinta infrastruktūra ilgainiui Romainių gyventojams turės teigiamų pokyčių, bet gyventojai piktinasi, jog į Romainius patekti šiuo metu itin sudėtinga, nes uždaromos visos pagrindinės arterijos.

„O kodėl nepabaigiat „Regitros“ kalno ir Romainių g. tvarkyti, ten žmonėms palengvinti eismą, o pradedate darbus kitur? Kodėl Pabrėžos gatvę lopais suvarėt, kaip „kalniukai paspirtukams parkas“, ar tikrino kelių inspekcija? Ar paprašyti, kad patikrintų? Jūs užsimerkę dirbat? Matėt kokio amžiaus žmonės dirba „Kauno keliuose“ prie mūsų kelių? Žmonėms širdis tuoj sustos ir jie lopais nelygiais viską tvarko.

Ir kas tvirtina jūsų darbo grafikus? Jeigu niekur darbai nepabaigti stovi? Kam jūs po truputį mėtotės? Ir gaunasi nekokybiškai? Vienu metu uždaryti dvi judrias vietas, o Romainius palikti nesutvarkytus, tai jūsų darbus kažkas tikrina, turit darbų vadovus? Ir atsakykite žmonėms į klausimus“, – po savivaldybės paskelbta informacija komentavo Ieva.

„Gerb. savivaldybės specialistai-remontų planuotojai. O tai nebuvo galima palaukti dar bent mėnesio, kad prasidėtų moksleivių atostogos ir apmažėtų srauto? Gal galima oficialiai atsakyti, kas čia per velniava su tais remontais aplink, kai nėra dirbančių išvis, tik remonto ženklai sudėti…“ – komentavo Regina.

Komentuojantys gyventojai nesusilaikė nuo aštresnių komentarų, pastebėdami, jog tokie darbų planavimai Kauno mikrorajonus palieka atskirtyje, nes susisiekimas tampa itin sudėtingas. Kiti juokavo, jog turėtų būti mokamos kompensacijos, jog už pradėtus ir neužbaigtus kelių tvarkymo darbus žmonės vėluoja į darbus.

Atsirado ir tokių, kurie atliekamus darbus gyrė bei džiaugėsi, jog galiausiai gatvės bus atnaujintos, sutvarkytos.

„Visi nori, kad būtų visos gatvės sutvarkytos mostelėjus stebuklinga lazdele… bet, deja, stebuklų nebūna… reikia didelės kantrybės“, – komentavo skaitytoja Dita.

„Džiaukitės, kad tvarko, šaligatviai bus, geri keliai… verkiat do verkiat…“ – pridėjo Jolanta.

Į tokius pasiūlymus pasidžiaugti kiti gyventojai atsakė, kad džiaugsmo didelio nemato, kai darbai nėra planuojami teisingai.

„Nelabai yra kuo džiaugtis, nes šiuo metu praktiškai visi keliai iš/į Romainius yra tvarkomi. Ką veikia planavimas? Nosis krapšto? Baigi vieną gatvę, tada uždarai kitą“, – siūlė Kristina.

Eismo schema Šilainiuose / Kaunas.lt nuotr.

Primename, jog Romainių gyventojai nepatogumus patiria ne tik dėl uždaromos naujos atkarpos, bet ir dėl tvarkomos Romainių gatvės, užsitęsusių darbų „Regitros“ kalne, o per vakarinį aplinkkelį nukreipiamas eismas apkraus Sargėnų estakadą, kurios kapitalinio remonto darbai šiuo metu taip pat sustoję.

Kaip nurodo Kauno savivaldybė, vairuotojams teks judėti Mosėdžio gatve arba Vakariniu aplinkkeliu, norint pasiekti Romainius, Vijūkus ir kitus mikrorajonus, o grįžti į Šilainius teks pro Vijūkų gatvę, kuri nuo rytojaus taps vienpusio eismo gatve.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA