Kaunietis rėžė tiesiai šviesiai: taip iškreivinti gatvę galėjo tik būdami neblaivūs | Kas vyksta Kaune

Kaunietis rėžė tiesiai šviesiai: taip iškreivinti gatvę galėjo tik būdami neblaivūs

R. Tenio nuotr.

Į naujienų portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi skaitytojas, nepagailėjęs kritikos Kauno gatves tvarkantiems darbininkams, darbų vadovams ir valdininkams. Puokštę nusiskundimų jis praskleidė dėl rekonstruojamos Romainių gatvės bei „Regitros“ kalno, kur ruošiamasi pakelės medžių pjovimui.

Kaunietis teigia, kad romainiškiai jau imasi už galvų dėl Romainių g. remonto, pastebėdami, jog anksčiau ši gatvė buvo tiesi, o rekonstrukcijai judant į pabaigą iškreivėjo.

„Nežiūrint į tai, kad anksčiau ši gatvė buvo be šaligatvių, bet buvo tiesi kaip styga. Einant jos rekonstrukcijai į pabaigą romainiškiai imasi už galvos ir juokauja, kad sugebėti taip iškreivoti gatvę galėjo tik būdami neblaivūs ne tik darbininkai, bet ir darbų vadovai.

Kad anksčiau buvusi tiesi gatvė įgavo išlinkimus, dar nieko. Pasižiūrėjus į bortų kringelius, kyla klausimas – ar tikrai miesto atstovai priima tokios kokybės darbus? O jei priima, kaip pateisina tokį broką? Pridedu tik vieną nuotrauką ir ne pačios kreiviausios vietos, kuri buvo fotografuota dar rudenį“, – teigė portalo skaitytojas, pastebėjęs, kad tokių renovuotų gatvių matyti dar neteko.

/ Skaitytojo nuotr.

Romainiškis tikino manęs, kad tokios vietos bus taisomos, tačiau, anot jo, paklotas paskutinis asfalto sluoksnis. Vyras juokauja, kad atvykus į Romainių g. tokių kreivų vietų ieškoti nereiks – jos pačios suras jus.

„Atrodytų, kad kreivi bortai nedaro įtakos eismo saugumui, bet, deja, vairuotojai reaguoja į juos ir „banguoja“ gatvėje su automobiliu, atsižvelgdami į šaligatvio liniją.

Taip pat ir „Regitros“ kalnas. Ar kalti projektuotai, ar kelininkai, kad viduryje kalno pritrūko kelio pločio? Dabar ruošiasi medžių kirtimui, gilaus šlaito užpylimui ir tvirtinimui bei sudėtingo gatvės ruožo įrengimui (ant naujai supilto šlaito), kuriuo važiuos sunkusis transportas. Ar tai tikrai geresnis, saugesnis ir pigesnis variantas nei kitoje pusėje dalies šlaito nukasimas ir atraminės sienelės įrengimas?“ – klausimus kėlė skaitytojas.

Vyras teigia bandęs susisiekti su savivaldybės atstovais, tačiau nesėkmingai. Pasak jo, niekas net nebando komunikuoti, nors, kaip tvirtina – problema ne tik estetinė, bet susijusi ir su eismo saugumu, aplaidžiu valdininkų požiūriu, nekokybiškų darbų priėmimu.

Kaunietis viliasi, jog jo pareikšta kritika dėl rekonstruojamų gatvių kokybės bus aktuali ne tik siekiant ištaisyti broką, bet ir apginant viešą interesą bei užtikrinant būsimų darbų kokybę.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA