J. Džiugelis suspenduoja narystę TS-LKD ir traukiasi iš konservatorių frakcijos | Kas vyksta Kaune

J. Džiugelis suspenduoja narystę TS-LKD ir traukiasi iš konservatorių frakcijos

ELTA 2024/02/29 09:57
Justas Džiugelis / ELTOS nuotr.

Iniciatyvos „Skaidrinam“ akiratyje atsidūręs Seimo narys Justas Džiugelis suspenduoja savo narystę Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijoje ir traukiasi iš frakcijos.

„Traukiuosi iš TS-LKD frakcijos ir suspenduoju narystę partijoje“, – savo feisbuko paskyroje rašo J. Džiugelis.

„Traukiuosi, nes TS-LKD frakcijoje yra daugybė padorių žmonių ir gerų Seimo narių. Nenoriu, kad ši istorija trukdytų jiems ruoštis pavasario sesijai ir produktyviai dirbti joje. Nenoriu, kad bereikalingai būtų linksniuojama konservatorių partija, kurios idealais aš vis dar tikiu“, – taip pat akcentuoja politikas.

Visgi J. Džiugelis tikina, kad dėl savo siūlymų, susijusių su azartinių lošimų sektoriumi, jaučiasi visiškai ramus.

„Dėl savo teiktų siūlymų, susijusių su azartinių lošimų reguliavimu, esu visiškai tikras ir ramus. Viena yra pateikta pasikonsultavus su Generaline prokuratūrą ir jai iš esmės pritariant su baudžiamojo kodekso pakeitimu, antroji visiškai atitinka STT teiktas rekomendacijas, kurioms priimti valios Seimas neranda daugiau nei 10 metų“, – akcentuoja Seimo narys.

Jis atkreipia dėmesį, kad visus kitus su šia istorija kylančius klausimus netrukus spręs Etikos ir procedūrų komisija, Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) ir prokuratūra.

„Tai leis nuimti įtampą nuo emocijomis ir asmeniškumais paremtos politikos ir aiškiai pateiks faktus“, – teigia parlamentaras.

Užsimena, kad situacija siekia kažkas pasinaudoti

J. Džiugelis taip pat užsimena apie šia situacija siekiančias pasinaudoti Seime veikiančias interesų grupes.

„Skaidrinimas, per mano asmenį ir siūlomas iniciatyvas, man atskleidė daug šia istorija siekiančių pasinaudoti interesų grupių (dalis jų Seimo koridoriuose). Temai toliau vystantis, atsiranda vis daugiau erdvės interpretacijoms, serialų siužetams, emocijoms, o faktai paliekami už borto“, – sako parlamentaras.

ELTA primena, kad klausimai dėl J. Džiugelio parlamentinių lėšų panaudojimo kilo paaiškėjus, kad konservatorius per trejus metus Seime ataskaitos spausdinimui ir platinimui išleido daugiau kaip 23 tūkst. eurų. Akcijos „Skaidrinam“ surinktas duomenimis, už šias paslaugas J. Džiugeliui sąskaitas išrašė Mindaugas Ardišauskas, šiuo metu vadovaujantis Atsakingo lošimų verslo asociacijai.

Paaiškėjus šioms aplinkybėms ir J. Džiugelio bei M. Ardišausko ryšiams, suabejota, ar Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto (SRDK) pirmininkas nesinaudojo pareigomis, jog į komiteto darbotvarkę įtrauktų lošimų rinkai palankias iniciatyvas.

J. Džiugelis ir M. Ardišauskas atmetė jiems metamus įtarimus. Visgi, pirmadienį naujienų portalui 15min.lt M. Ardišauskas pripažino, kad tuo metu, kai dirbo su Seimo nariu, jis konsultavo ir lošimų verslą.

Dalis konservatorių paragino J. Džiugelį trauktis iš SRDK pirmininko pareigų. Antradienį politikas pranešė, kad suspenduoja vadovavimą komitetui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA