Kas slypi po Kauno „Žalgirio“ talismano kauke? | Kas vyksta Kaune

Kas slypi po Kauno „Žalgirio“ talismano kauke?

Moderato Patašini 2024/01/29 10:53
/ Moderato Patašini nuotr.

Jau 11 sezonų, kai Kauno „Žalgirio“ arenoje sirgalius linksmina komandos talismanas Žalgirinis. Rungtynių pradžioje, pristačius komandas bei pamojavus vėliava vėliau jis įsilieja į sirgalių gretas.

Viena iš mėgstamiausių pastarųjų pramogų – pasidaryti su Žalgiriniu asmenukę. Bene labiausiai tai mėgsta vaikai. Ypač per LKL rungtynes.

„Kartą bandžiau suskaičiuoti, kiek per vakarą kartų tenka pozuoti. Pasirodo, ne taip ir mažai – net apie 300 kartų“, – šypsosi šį personažą įkūnijęs gimnastikos treneris Gediminas Jurevičius.

Tik iš pirmo žvilgsnio kai kam gali atrodyti, kad visai nesudėtinga linksminti fanus su apie 10 kilogramų sveriančia apranga.

Gediminas rungtynių metu ne tik vaikšto greta sirgalių, bet ir minutinių pertraukėlių metu (kartu su Žalgirio šokėjomis) aikštėje atlieka sudėtingus salto bei kitus gimnastikos triukus.

„Žmonės to nemato, tačiau neretai rungtynių pabaigoje po kauke veidu prakaitas upeliais bėga“, – pasakoja Žalgirinis.

Beje, apie jo „tikrą“ veidą. Neretai, ypač vaikai, pasidarę asmenukę vis bando pakišti galvą po kauke ir pažiūrėti, kas gi ten slypi.

Dar neretai žmonės klausia, pro kur jis mato aplinką iš po kaukės. Pasirodo, ne pro didžiules žalias akis, o pro burnos vietoje prisiūtu tinkleliu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA