Surastos devynmetės šeima kreipėsi į visuomenę: žinutėje – padėka ir prašymas | Kas vyksta Kaune

Surastos devynmetės šeima kreipėsi į visuomenę: žinutėje – padėka ir prašymas

Lrytas.lt 2024/01/11 12:35
R. Tenio nuotr.

Vėlų antradienio vakarą po dviejų dienų nežinios ir kančių savo pagrobtą 9-metę dukrą vėl apkabinusi šeima kreipėsi į žmones, kurie nuo pat pirmųjų akimirkų įsitraukė į įtemptas paieškas. Ketvirtadienį Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba išplatino pranešimą, kuriame – šeimos kreipimasis į tautiečius.

„Labai sunku išreikšti patirtas emocijas žodžiais, bet jaučiame begalinį dėkingumą visiems padėjusiems ir svarbiausia – tikėjusiems. Neįsivaizduojate, kiek daug telpa žodyje AČIŪ! Šiuo metu mūsų visas dėmesys skirtas šeimai, bandome susivokti ir trokštame ramybės. Privatumas – geriausias vaistas pasveikti, labai tikimės visuomenės supratingumo ir palaikymo“, – tokią žinutę ir kartu prašymą paskelbė antradienio vakarą iš autobusų stotelės Chemijos gatvėje pagrobtos mergaitės šeima.

Ketvirtadienio rytą policijos generalinis komisaras Renatas Požėla atskleidė, kad mergaitė „yra saugioje aplinkoje, ją supa tėveliai, ir specialistai.“

Konkreti šeimos buvimo vieta dėl suprantamų priežasčių neatskleidžiama. Išplatindami pranešimą specialistai priminė jau keletą kartų aidėjusį prašymą.

„Siekiant apsaugoti mergaitę nuo papildomo traumavimo matant savo atvaizdą ir kitus duomenis viešojoje erdvėje, šiuo metu yra labai svarbu visai išimti arba pakoreguoti nuasmeninant visas su mergaitės paieška susijusias žinutes, t. y. išimti arba pakeisti į asociatyvines nuotraukas, neskelbti vardo, pavardės, gyvenamosios vietos, gimimo datos ir kitų asmens duomenų“, – nurodyta pranešime.

„Šiuo metu tiek mergaitei, tiek jos šeimai svarbu emociškai ir psichologiškai nurimti bei sustiprėti – padėkime tai padaryti. Svarbiausia žinoti, kad visų bendromis pastangomis mergaitė šiuo metu yra saugi, su savo šeima“, – pabrėžė specialistai.

R. Požėla LRT radijui ketvirtadienį taip pat nurodė, kad policija informaciją gavo praėjus maždaug trims valandoms nuo mergaitės dingimo.

„Supraskime, kaip sumažėja šansai rasti ieškomą asmenį karštomis pėdomis. Todėl tikrai nereikia vien pasikliauti savo gebėjimais, savo sumanumu surasti, bet lygiagrečiai reikia apie situaciją informuoti ir policiją, tada sėkmės šansai bus didesni“, – LRT radijui ketvirtadienį sakė generalinis komisaras.

Kaip anksčiau skelbė žiniasklaida, 9-metė mergaitė antradienio vėlų vakarą buvo rasta apie pusantro kilometro nuo jos namų esančiame garažų masyve. Konkretų garažą šturmavo „Aro“ rinktinės pareigūnai, kurie atvėrę garažo duris išvydo įprastai atrodančią patalpą, tačiau nusileidę laiptais žemyn rado sukrečiantį vaizdą: įrengtoje patalpoje buvo mergaitė ir jos pagrobėjas.

Trečiadienio vakarą paaiškėjo ir pagrobėjo asmenybė – tai 42 metų kaunietis Gediminas Filipavičius. Verslininkas jau buvo nuskambėjęs, kai Karmėlavoje neteisėtai kirto mišką.

Paaiškėjo, kad jam garažų masyve priklausė ir daugiau garažų, tačiau vyras juos dovanojimo teise prieš kelis mėnesius perdavė giminaičiui. Jis ir pats gyveno garaže, kuriame buvo rasta mergaitė.

Kauno apylinkės teismas trečiadienį įtariamąjį leido suimti trims mėnesiams, organizuojamas ikiteisminis tyrimas dėl vaiko pagrobimo. Teisėsaugos teigimu, nusikalstamos veikos kvalifikacija gali kisti.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA