Devynmetės pagrobimu įtariamas vyras suimtas trims mėnesiams | Kas vyksta Kaune

Devynmetės pagrobimu įtariamas vyras suimtas trims mėnesiams

R. Tenio nuotr.

Šiandien, trečiadienį, Kauno apylinkės teismas pranešė, kad devynmetės pagrobimu Kaune įtariamam vyrui skirta kardomoji priemonė – suėmimas 3 mėnesių laikotarpiui.

Kauno apylinkės teismo atstovė Tautvilė Merkevičiūtė naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ pranešė, kad suėmimas skirtas manant, jog būdamas laisvėje asmuo gali bėgti ar slėptis nuo pareigūnų.

„Šiandien Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose priimta nutartis, kuria pagrobimu įtariamas asmuo suimtas maksimaliam trijų mėnesių laikotarpiui.

Suėmimas skirtas manant, jog būdamas laisvėje asmuo gali bėgti ar slėptis nuo pareigūnų, trukdyti procesui ir daryti naujas nusikalstamas veikas“, – informavo T. Merkevičiūtė.

Kaip trečiadienio popietę žiniasklaidai nurodė Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Rimas Bradūnas, atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl vaiko pagrobimo. Prokuratūra prašo 42-ejų įtariamąjį suimti trims mėnesiams.

14 val. prasidėjusiame Kauno apylinkės teismo posėdyje dėl kardomųjų priemonių skyrimo nuotoliniu būdu dalyvavo devynmetės pagrobimu įtariamas vyras, taip pat prokuroras Mindaugas Sabaitis.

Primename, kad „Aro“ pareigūnams antradienį apie 23 val. įėjus į garažą Technikos gatvėje, sulaikytas įtariamasis, ginklų garaže nerasta, nors asmuo turi leidimą laikyti ginklą savigynai. Mergaitė buvo tuoj pat perduota į saugią aplinką, prokuratūra laukia, kol ekspertai leis ją apklausti.

Pasak policijos atstovų, garažas buvo šiek tiek pritaikytas pagrobimui, tai nebuvo įprasta patalpa automobiliui laikyti. Nusikaltimas įvykdytas pakankamai kvalifikuotai. Asmuo, pasak generalinio komisaro Renato Požėlos, nesitikėjo, kad bus sulaikytas.

Devynerių metų mergaitė iš namų esančių Kaune išėjo sekmadienį, apie 16.30 val. Paskutinė žinoma jos buvimo vieta buvo Chemijos g. esanti stotelė.

Paskelbta devynmetės paieška, kurią vykdė gausios policijos pajėgos, Lietuvos Raudonojo Kryžiaus, Lietuvos šaulių sąjungos savanoriai, Viešojo saugumo tarnyba, šimtai pilietiškų kauniečių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA