Vieniems kliūtis, kitiems galimybė – kaip Kauno verslas rezervuoja stovėjimo vietas miesto centre | Kas vyksta Kaune

Vieniems kliūtis, kitiems galimybė – kaip Kauno verslas rezervuoja stovėjimo vietas miesto centre

/ Skaitytojo nuotr.

Kauniečiai kiekvieną dieną susiduria su sunkumais randant stovėjimo vietą Kauno centre, bet viešbutis „Santaka“ Gruodžio gatvėje turi savų būdų, kaip užtikrinti, jog stovėjimo vietos būtų laisvos atvykstantiems svečiams. Jų teigimu, tai tik laikini sprendimai, jog nebūtų trukdoma eismui siauroje gatvėje.

„Kauno centre su stovėjimu ne pati geriausia situacija, visi vairuotojai žino. Bet, kiek važiuoju Gruodžio gatve, tiek matau užblokuotas stovėjimo vietas. Panašu, kad viešbutis pasižymėjo savo asmenines stovėjimo vietas, nors kelio ženklų nėra, kad tos vietos rezervuotos. Ar už tokį savivaliavimą neturėtų skirti baudų?“ – apie pastebėtą stovėjimo vietų užėmimo situaciją teiravosi „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas.

Dėl kelio ženklų nesikreipė

Norint įsirengti rezervuotų stovėjimo vietų kelio ženklą, verslininkai turėtų kreiptis į Kauno miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyrių, kuris nustatytų vietų savininkus, bet, kaip portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo Kauno savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius, tokio prašymo minėtas viešbutis nepateikė.

Dėl situacijos pasiteiravus Kauno apskr. VPK Kelių policijos skyriaus, šie teigė, jog situacija jiems nėra žinoma.

„Įprastai kliūčių sudarymas yra neteisėtas ir numatyta atsakomybė pagal Lietuvos Respublikos administracinio nusižengimo kodekso 459 str. 9 d. (Eismo saugumo reikalavimų automobilių keliuose pažeidimas). Už tai gresia bauda nuo trijų šimtų iki penkių šimtų šešiasdešimt eurų“, – teigė Kauno apskr. VPK atstovai.

Kuoliukai prie „Santakos“ viešbučio / Skaitytojo nuotr.

Viešbutis turi privačią aikštelę

Susisiekus su „Santakos“ viešbučio atstovais, paaiškėjo, jog verslas turi privačią stovėjimo aikštelę savo svečiams, bet priešais įėjimą esamas vietas taip pat kartais saugo savo klientams.

„Mes klientams turime privačią parkavimosi aikštelę, šioje vietoje yra pastatomi kuoliukai jeigu laukiame atvykstančių grupių su dideliais autobusais, kurie negali įvažiuoti į mūsų parkavimą, kad galėtų patogiai išlaipinti svečius neužtveriant eismo.

Taip pat, kuoliukus pastatome, kai laukiame didelių gabaritų autotechnikos, kuri reikalinga kanalizacijos priežiūrai“, – teigė „Santakos“ viešbučio administratorė Gabrielė Zavackaitė.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA