Užtikrintas „Žalgirio“ triumfas: Kaune patiesti svečiai iš Vilniaus | Kas vyksta Kaune

Užtikrintas „Žalgirio“ triumfas: Kaune patiesti svečiai iš Vilniaus

Danielius Lavrinovičius / BC Žalgiris „Facebook“ nuotr.

Kauno „Žalgirio“ (12-2) krepšininkai pasiekė pergalę Lietuvos krepšinio lygoje. Kazio Maksvyčio auklėtiniai „Žalgirio“ arenoje rezultatu 79:55 (18:10, 23:15, 21:20, 17:10) įveikė Alytaus „Wolves“ (11-3).

Rungtynių pradžia klostėsi itin nerezultatyviai, o per pusę kėlinio šešiais taškais sugebėjo pasižymėti tik Edgaras Ulanovas – 6:10. Laurynas Birutis sumetė du baudų metimus, Danielius Lavrinovičius smeigė tritaškį ir pataisė netikslų komandos draugo metimą, Tomas Dimša surengė rezultatyvų reidą po krepšiu, Austinas Hollinsas kėlinį užbaigė taikliu tritaškiu – 18:10.

T.Dimša taip pat pataikė iš toli, nelengvą dvitaškį įmetė A.Hollinsas, o vidutinio nuotolio metimu pasižymėjo Kevarriusas Hayesas – 25:18. Trijų taškų vertės metimus įmetė Keenanas Evansas ir T.Dimša, šešis taškus surinko L.Birutis, T.Dimša dar įdėjo iš viršaus, o su kėlinio sirena du taškus pelnė D.Lavrinovičius – 41:25.

L.Birutis įsirašė dar keturis taškus, o Rolandas Šmitas pridėjo tris dvitaškius metimus – 51:37. Dvitaškiu pirmuosius savo taškus pelnė Dovydas Giedraitis, iš toli greitoje atakoje pataikė Edmondas Sumneris, baudų metimus realizavo D.Lavrinovičius, o K.Hayesas kėlinuką užbaigė dviem metimais iš po krepšio – 62:45.

Šešis taškus iš eilės ketvirtojo kėlinio pradžioje surinko R.Šmitas, bet tai buvo visi komandos taškai per penkias minutes – 68:52. Dar tris taškus pridėjo L.Birutis, K.Evansas ir A.Hollinsas paleido po taiklų tritaškį, o D.Lavrinovičius du taškus įmetė po puolime atkovoto kamuolio – 79:55.

„Žalgiris“: L.Birutis 15 (2 per. kam.), R.Šmitas 12, D.Lavrinovičius 11 (7 atk. kam.), T.Dimša 10 (3 per. kam.), A.Hollinsas 8, K.Evansas 6, E.Ulanovas 6 (5 atk. kam.), K.Hayesas 6 (2 blk.), E.Sumneris 3 (5 rez. perd.), D.Giedraitis 2, D.Butka 0, N.Montvila 0.

„Wolves“: C.Mekowulu 20, T.Thurmanas 11.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA