Nemuno kilpas sukaustė pirmasis ledas | Kas vyksta Kaune

Nemuno kilpas sukaustė pirmasis ledas

Kurį laiką spaudžiant nors ir ne didžiuliam, bet respektabiliam šalčiui, pradėjo stoti Lietuvos upių tėvas. „Kas vyksta Kaune“ antradienį nufilmuotame vaizdo įraše ties Birštonu matyti besiformuojančios ledo lytys.

Kaip lapkričio pabaigoje skelbė Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba (LHMT), plonu ledu jau pasidengę nedideli ežerėliai ir didesnių ežerų pakrantės.

Sniegainė, priekrantės ledas, ižas upėse pasirodė dar 22 dieną. Vienas pirmųjų užšalo Žuvinto ežeras, ledo reiškiniai didžiojoje dalyje šalies upių stebėti iki mėnesio pabaigos ir tęsiasi. Vietomis fiksuotas ledas su properšomis.

LHMT duomenimis, antradienį ryte storiausia sniego danga buvo susidariusi vakariniuose ir šiaurės rytiniuose rajonuose: nuo 23–25 cm Šilutėje ir Nidoje iki 30 cm Tauragnuose.

Mažiausiai sniego (<5 cm) buvo Suvalkijoje, Alytaus, Kauno ir Kėdainių apylinkėse bei piečiau Šiaulių–Panevėžio.

Antradienį prognozuojamas trumpas snygis, vietomis rūkas, galima silpna lijundra, plikledis. Vėjas silpnas, o temperatūra nuo 0 iki 5 laipsnių šalčio.

Trečiadienį sniego tikimybė maža, vėjas pietryčių, rytų, 6–11 m/s, dieną pajūryje iki 14 m/s. Temperatūra naktį 5–10, kai kur 11–13, dieną 2–7 laipsniai šalčio.

Remiantis dabartiniais LHMT skaičiavimais, kitomis dienomis atšils. Išsamią Kauno orų prognozę rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA