Širdies nepakankamumo dienos proga kardiologai kauniečiams nemokamai tikrins širdis – Kas vyksta Kaune

Širdies nepakankamumo dienos proga kardiologai kauniečiams nemokamai tikrins širdis

Gegužės 2 d. 12–15 val. Kaune, Laisvės alėjoje prie Miesto sodo ir R. Kalantos paminklo vyks renginys Tarptautinei Širdies nepakankamumo dienai paminėti, rašoma LSMU Kauno ligoninės pranešime.

Veiks Kardiologijos informacinis centras, kur visi norintieji galės pasikonsultuoti dėl širdies nepakankamumo, atlikti funkcinio pajėgumo ir kitokius testus, pasimatuoti kraujospūdį. Dalyvaus gydytojai kardiologai, kardiologijos rezidentai, kardiologijos slaugytojai. Tai puiki galimybė nemokamai pasitikrinti savo širdies veiklos parametrus, išgirsti profesionalių rekomendacijų.

Bus pateikiama informacijos apie širdies nepakankamumą, dalijamos sveikatos dovanos aktyviems dalyviams, transliuojami filmai apie širdies sveikatą.

Renginyje dalyvaus Lietuvos Širdies nepakankamumu sergančiųjų asociacijos vadovė Aistė Štaraitė (ji ne tik vadovauja asociacijai, bet ir sėkmingai gyvena su donoro širdimi. Transplantacija Aistei atlikta dėl sunkaus širdies nepakankamumo), taip pat Lietuvos Kardiologų Draugijos prezidentas prof. Tomas Lapinskas, Lietuvos kardiologų draugijos Širdies nepakankamumo darbo grupės vadovė, gydytoja kardiologė prof. dr. Diana Žaliaduonytė, gydytojai kardiologai, širdies nepakankamumo slaugytojai, studentai.

Apie 12.30 val. planuojama bendra nuotrauka – visi norintieji maloniai kviečiami prisijungti!

Mieste minint simbolinę dėmesio širdies nepakankamumui datą, raudonai bus apšviestas Kauno valstybinis Muzikinis teatras. Ši akcija simbolizuos visų gyvenančių su širdies ligomis viltį į ateitį ir kuo sveikesnį gyvenimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA