Kauną baltai nuspalvino užsukusi pūga | Kas vyksta Kaune

Kauną baltai nuspalvino užsukusi pūga

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pirmoji stora sniego paklotė ketvirtadienį apklojo Kauną. Susirūpinimą ir tuo pačiu džiaugsmą atnešusi pūga priminė, kad didžiosios žiemos šventės – jau ne už kalnų.

Labiausiai baltais krituliais iš dangaus apsidžiaugė vaikai, jau pradėję planuoti kaip lipdys sniego senius ir kels sniego gniūžčių mūšius.

Suaugusiesiems sniegas kelia daugiau susirūpinimo, mat keliuose tampa sudėtingiau laviruoti.

8 val. ryto Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos (LHMT) duomenimis, orai šiandien ryte Lietuvoje labai margi.

„Stebimi dideli oro temperatūros kontrastai: apie Šventąją ir Palangą oras sušilęs jau iki +7 °C, o šalies rytiniuose pakraščiuose tebebuvo -3…-4 °C. Pajūryje lyja lietus, Suvalkijoje fiksuota lijundra, likusioje šalies dalyje sninga, fiksuojama pūga, pusto. Didžiausias kritulių kiekis per naktį buvo išmatuotas Kretingoje (26,8 mm), Skuode (24,2 mm), Rietave (20,3 mm) ir Klaipėdos r., Vėžaičiuose (20,1 mm)“, – rašoma LHMT „Facebook“ puslapyje.

Kaip skelbia LHMT, šiandien Lietuvoje ir toliau numatomi krituliai, kai kur smarkūs. Vyraus lietus, šlapdriba. Vietomis lijundra, plikledis, galima perkūnija. Vėjas pietvakarių, vakarų, pajūryje pereinantis į šiaurės vakarų, 15–20 m/s, vakariniuose rajonuose vietomis 21–26 m/s, pajūryje pirmoje dienos pusėje 28–30 m/s.

Aukščiausia temperatūra Kaune dieną – 7 laipsniai šilumos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA