Kaunietis: kurių metų žiemai ruošėsi kelininkai? | Kas vyksta Kaune

Kaunietis: kurių metų žiemai ruošėsi kelininkai? papildyta

„Kas vyksta Kaune“ grupės nuotr.

Ketvirtadienio rytą suaktyvėjus pūgai, daugelis gyventojų strigo spūstyse. „Kas vyksta Kaune“ grupėje pasipylė pasipiktinusių vairuotojų komentarai.

„Kalantos g. Prieš žiedą, fūros neužkyla į kalną“, – 07.47 val. praneša grupėje. Šiaurės prospekte stojo ir troleibusų eismas.

Šiaurės prospektas / „Kas vyksta Kaune“ grupės nuotr.

Kauniečiai skundėsi ir tuo, kad po sniegu gatvės nuklotos ledu. Taip pat pranešta apie eismo įvykį greta magistralinio kelio A1.

„Klaipėda-Kaunas tarp Sausinės ir Giraitės naujo viaduko antroj juostoj skersai mašina. Neužsilėkit“, – 07.32 val. informuota „Kas vyksta Kaune“ grupėje.

„Praneškit kelininkams, kad žiema jau atėjo“, – šmaikštavo dar vienas vairuotojas.

Apsnigtas kelias / „Kas vyksta Kaune“ grupės nuotr.

Taip pat į redakciją ketvirtadienio rytą kreipęsis vyras tradiciškai negailėjo kritikos kelininkams.

„Dėl kelių, manau, straipsnis tikrai bus. Noriu pridėti komentarą. Jau vasarą skambėjo, kad kelininkai žiemai pasiruošę. Klausimas: kurių metų žiemai jie pasiruošė? Nes panašu, kad ne šių“, – komentavo vyras.

Anot vairuotojų, prasčiausia situacija Vakariniame aplinkkelyje.

„Nuo Žemkės link „Megos“ niekas neužkyla. Kamštis nuo pat Garliavos vos ne“, – pranešė vairuotojai. Priduriama, kad eismas ten pat sustojęs ir priešinga kryptimi.

Vakarinis aplinkkelis / „Kas vyksta Kaune“ grupės nuotr.

Žadėjo, kad žiema neužklups netikėtai

Kauno miesto gatves prižiūrinti UAB „Kauno švara“ pirmadienį skelbė, kad žiema bendrovės tikrai neužklups netikėtai.

„Kruopščiai ir labai atsakingai sekam orų prognozę, stebim kelio dangą, o technika paruošta išvažiavimui į gatves. Turime solidų mašinų parką: 16 automobilių su priekiniais arba priekiniais ir šoniniais sniego verstuvais, iš jų 15 automobilių komplektuojami su druskos barstymo įrenginiais. Sniego valymui nuo šaligatvių, turime: 17 traktorinių smėlio druskos barstytuvų, 1 frontalinį sniego krautuvą ir 1 ratinį ekskavatorių. Siekiam užtikrinti darbų nepertraukiamumą, todėl techniką pasirengę valdyti virš 60 darbuotojų, iš kurių visą parą vienu metu budi apie 50 darbuotojų“, – rašoma bendrovės internetiniame puslapyje.

Darbuojasi 150 mechanizmų

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad vakar valstybinius kelius prižiūrinti AB „Kelių priežiūra“ žurnalistus pakvietė susitikti Kauno regiono bazėje Pagiriuose. Pasak bendrovės atstovų, šį žiemos sezoną keliai bus dažniau barstomi prevenciškai – tai numatyta naujuose reikalavimuose, su kuriais atkeliavo ir nauja technika. Sandėliuose visoje Lietuvoje paruošta 60 tūkst. tonų druskos.

Pasak „Kelių priežiūros“ komunikacijos skyriaus vadovo Rimanto Zagrebajevo, šią naktį šalyje dirbo per šimtą kelių priežiūros mechanizmų, o ketvirtadienio rytą jų darbuojasi 150.

„Dėl šiuo metu besitęsiančio snygio, eismo sąlygos visur yra sudėtingos, tačiau mechanizmai dirba. Stipriai darbuojamės apie Vievį, Kauną, Širvintas“, – sakė jis.

Papildyta 11.05 val.

A5 kelyje įstrigę kauniečiai dalijasi, kad kamštyje praleido apie 3 valandas.

„Po 3 val. stovėjimo nuo Garliavos privažiuota Akademija per A5. Žmonės jau eina pėsčiomis iš mašinų ir nebelaukia“, – rašė skaitytojas Ignas.

Spūstis A5 kelyje / Skaitytojo nuotr.

„Siaubas kažkoks. Važiuojant nuo „Megos“ link Garliavos teko realiai matyti situaciją. Beje nemačiau nei vieno kelininkų ekipažo darbuojantis šioje kelio atkarpoje. O per radiją vis skelbia, kaip jie puikiai dirba. Pagrindinis pabaltijo kelias į Europą ir atgal buvo užblokuotas ties Kaunu. Beje pranešė ir kad ties Sitkūnais buvo įvykęs eismo įvykis, „Via Baltica“ kelyje, ir kelias nepravažiuojamas. Tik ten turbūt jau ne Kauno kelininkų atsakomybėje“, – rašė skaitytojas Albertas.

Kauniečių teigimu, kai kuriose vietose į pagalbą vairuotojams atvyko pareigūnai.

„Rekomenduoju vengti kelio Petrašiūnai-Amaliai, nes fūros sunkiai kyla į kalną. Kamštis nuo Heso. Eismą reguliuoja policija“, – „Kas vyksta Kaune“ grupėje rašė moteris.

Petrašiūnai / „Kas vyksta Kaune“ grupės nuotr.

Realaus laiko informacija apie eismo sąlygas Kaune skelbiama čia.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA