ŠMSM: socialiniuose tinkluose sklinda melaginga informacija | Kas vyksta Kaune

ŠMSM: socialiniuose tinkluose sklinda melaginga informacija

/ R. Tenio, Facebook nuotr.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija informuoja apie klaidingą informaciją, kuri skleidžiama socialiniuose tinkluose. Dezinformaciją skleidžiantys asmenys platina neva oficialų dokumentą apie pradedamą Gyvenimo įgūdžių programą mokyklose.

„Dėmesio, plinta klaidinga informacija apie nuo rugsėjo mokyklose pradedamą įgyvendinti Gyvenimo įgūdžių programą“, – rašoma ŠMSM pranešime žiniasklaidai.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija informuoja, kad dokumentas (nuotraukoje), socialiniuose tinkluose pateikiamas kaip programos turinio reziume, neturi nieko bendro su tikruoju programos turiniu. Su programos turiniu pradiniam ir pagrindiniam ugdymui galite susipažinti čia: Gyvenimo įgūdžių bendroji programa pradiniam ugdymui ir pagrindiniam ugdymui.

Dezinformaciją skleidžiančius dokumentus galima atpažinti iš neoficialaus formato. Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos ir kitų valstybinių institucijų dokumentai turi oficialią formą su rekvizitais. Socialinėse medijose plintantis formatas akivaizdžiai nėra sukurtas valstybinės įstaigos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA