Įspėja gyventojus: plinta „Sodros“ vardu sukčių siunčiami el. laiškai | Kas vyksta Kaune

Įspėja gyventojus: plinta „Sodros“ vardu sukčių siunčiami el. laiškai

ELTA 2023/08/31 16:47
Asociatyviosios R. Tenio, archyvo nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Pastaruoju metu padaugėjo atvejų, kuomet gyventojai gauna „Sodros“ vardu siunčiamus elektroninius laiškus. Specialistai įspėja, kad sulaukus įtartino pranešimo svarbu nespausti jokių jame pateikiamų nuorodų ir apie bandymus sukčiauti pranešti „Sodrai“.

Kaip informuoja „Sodra“, melagingose žinutėse pranešama apie gavėjo valstybinį socialinį draudimą. Nurodoma laiško gavėjo darbovietė ir raginama paspausti fiktyvias nuorodas, kurios esą nukreipia į asmeninę gyventojo paskyrą arba „Sodros“ interneto puslapį. Nuorodos vizualiai panašios į „Sodros“ interneto svetainės adresą, tačiau nukreipia į sukčių sukurtus puslapius.

Įstaigos specialistai atkreipia dėmesį, kad „Sodros“ interneto svetainės adresas – www.sodra.lt. Jei nuoroda baigiasi .net, .com, .eu, .info, arba nuorodoje yra brūkšnys – tai sukčių siunčiama žinutė. Nesiunčiamos SMS žinutės ir iš kitų šalių numerių.

Oficialūs „Sodros“ el. pašto adresai baigiasi galūne @sodra.lt. Bet kuris „Sodros“ į elektroninį paštą ar telefoną atsiųstas pranešimas taip pat atsiduria ir asmeninėje „Sodros“ paskyroje https://gyventojai.sodra.lt/ arba https://draudejai.sodra.lt/. Prie paskyrų jungiamasi saugiu ryšiu, naudojantis elektroninio parašo, elektroninės bankininkystės priemonėmis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA