Lietuvoje bus išbandomas skaitmeninis vairuotojo pažymėjimas | Kas vyksta Kaune

Lietuvoje bus išbandomas skaitmeninis vairuotojo pažymėjimas

BNS 2023/07/17 12:42
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvoje kitąmet bus išbandomas skaitmeninis vairuotojo pažymėjimas, pirmadienį pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM).

Jį testuos automobilių dalijimosi įmonė CityBee“ ir jos klientai, bendradarbiaujant su „Regitra“ ir VRM.

Tai reiškia, kad vairuotojai, besinaudojantys minėta automobilių nuomos paslauga, savo vairuotojo pažymėjimą galės turėti telefone.

Kaip nurodo ministerija, tai ne tik leis atsisakyti fizinio dokumento ateityje, bet ir palengvins vairuotojo identifikaciją kaskart naudojantis transporto paslaugomis.

Šis naujovė bus išbandoma, įgyvendinat Europos Sąjungos projektą „Potential“, į kurią susibūrė dalyviai iš 19 ES šalių ir Ukrainos.

„Europiečiams skirta skaitmeninė tapatybė – reikšmingas proveržis skaitmeninių paslaugų rinkoje. Šis sprendimas be papildomų lėšų ir rūpesčių leis mums lengviau naudotis kasdienėmis paslaugomis bet kurioje Europos valstybėje, taip pat ir Lietuvoje“, – sako projekto „Potential“ koordinatorė Lietuvoje Vilma Misiukonienė.

„Tai nereiškia, kad ji pilnai pakeis esamas skaitmenines identifikacijos priemones, tačiau sukurs universalią platformą tiek gyventojams, tiek verslui, siekiančiam savo paslaugas klientams teikti dar patogiau“, – pridūrė ji.

„Regitra“ kartu su projekto partneriais testavimo metu vertins, kiek e. vairuotojo pažymėjimas yra patogus klientams.

Atsižvelgus į rekomendacijas ir ateityje įdiegus e. vairuotojo pažymėjimą, ES gyventojams nebereikėtų turėti fizinio vairuotojo pažymėjimo, o skaitmeninio dokumento sąsajos užtikrintų duomenų saugumą, jų perdavimą realiu laiku ir atpažįstamumą visoje Europoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA