Policija sulaikė A. Kandrotą-Celofaną | Kas vyksta Kaune

Policija sulaikė A. Kandrotą-Celofaną

BNS 2023/07/11 14:24
Antanas Kandrotas / DELFI nuotr.

Policija dėl Ukrainos vėliavos vagystės antradienio vidurdienį Kaune, Raudondvaryje, sulaikė Antaną Kandrotą, pravarde Celofanas.

Jis sulaikytas pareigūnams vykdant ikiteisminį tyrimą dėl to, kad A. Kandrotas pirmadienio vakarą vėliavą su dar vienu asmeniu nukabino nuo Kauno apylinkės teismo pastato.

„Sulaikytas apklausai, pristatytas į Nemuno policijos komisariatą dėl pradėto ikiteisminio tyrimo. Po apklausos tikriausiai bus paleistas“, – BNS sakė Kauno apskrities policijos atstovė Reda Zarauskienė.

A. Kandrotas buvo sustabdytas, kai vyko automobiliu centro link. Popietę jis tvirtino planavęs nuvykti į teismą ir grąžinti jam Ukrainos vėliavą.

Už tokio pobūdžio nusikaltimą baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Pirmadienio vakarą paskelbtame vaizdo įraše kaltinamasis riaušių prie Seimo byloje A. Kandrotas demonstravo, kaip atvykęs prie Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų pastato, su, kaip jis pats nurodo, padėjėju nukabina prie teismo pastato iškeltą Ukrainos vėliavą ir vietoje jos pakabina Lietuvos vėliavą.

A. Kandrotas teigia, kad Lietuvoje galiojanti tvarka numato, kad kitos valstybės vėliava ant instituciją pastatų gali būti iškelta, kai vieši delegacijos, teismas tuo metu nedirbo.

Jis žadėjo teismui grąžinti Ukrainos vėliavą.

Vilniuje vykstant NATO viršūnių susitikimui, kur sprendžiamos ir Ukrainos narystės NATO perspektyvos, Lietuvos institucijos ir gyventojai, palaikydami Rusijos invazijos niokojamą šalį, kelia Ukrainos vėliavas, vyksta palaikymo akcijos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA