Liepos 6-oji Kauno mieste ir rajone: renginių programa | Kas vyksta Kaune

Liepos 6-oji Kauno mieste ir rajone: renginių programa

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Liepos 6-ąją, Lietuvai minint Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną, Kauno mieste ir rajone vyks iškilmingi minėjimai, šventiniai koncertai. Muziejų lankymas šventės proga – nemokamas.

Prieš vidurdienį Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje skambės Kariliono muzikos garsai. Savo pasirodymus susirinkusiems dovanos Raimundas Eimontas, Romantas Daugėla ir Roberta Daugėlaitė. Čia pat, muziejaus prieigose, iškils Vyčio Kryžiaus ordino vėliava.

Vakare, 20 val., prasidės antroji tarptautinio festivalio „Operetė Kauno pilyje“ dalis – koncertas „Tegyvuoja miuziklas!“ Iškilmingame renginyje nusipelniusiems kauniečiams bus įteiktos Kultūros premijos, Santakos garbės ženklai ir kiti iškilūs apdovanojimai.

Diena nepraeis ir be penkioliktus metus skaičiuojančios tradicijos „Tautiška giesmė aplink pasaulį“. 21 val. Kauno ir visos Lietuvos žmonės drauge su tautiečiais visame pasaulyje vieningai giedos himną.

Nemokami muziejai ir transportas Kaune

Šventinę dieną Kauno miesto muziejus siūlo kauniečiams ir miesto svečiams galimybę nemokamai aplankyti ekspozicijas. Duris atvers M. ir K. Petrauskų, Pilies bei Tautinės muzikos skyriai.

Lankytojus pasitiks ir Vytauto Didžiojo karo muziejus bei VI forte įrengta gausi Karo technikos ekspozicija. Kauniečių dėmesio lauks Istorinė Prezidentūra – muziejaus sodelyje vyks edukacinis žaidimas, istorikės pasakojimai, ekskursija ir kitos pramogos.

Liepos 6-ąją kauniečiai kviečiami į šventinius renginius vykti miesto autobusais ir troleibusais. Tądien viešasis transportas Kauno mieste keleivius veš nemokamai.

Išsamią informaciją apie renginius rasite čia.

Kauno rajone – žvaigždės iš Austrijos

Kauno rajonas taip pat kviečia švęsti Liepos 6-ąją. 12 val. šventė prasidės teatrališka atidarymo ceremonija, sveikinančia besirenkančius dalyvius, – Grafo ir Grafienės eisena.

Iš Raudondvario pilies išeis šventiškais kostiumais pasidabinę Grafas (Dainius Bervingis) ir Grafienė (Auksė Mikalajūnaitė-Osadčenko). Lydimi puošnios svitos Grafai apeis parką, stabtelėdami pašokti menueto ar valso. Grafų palydoje gali dalyvauti kiekvienas, persivilkęs istoriniu kostiumu – veiks atvira dvaro drabužinė ir fotostudija, nes kas gi nenorės įsiamžinti taip išsipuošęs?

Istoriniai kostiumai ar jų elementai tądien labai laukiami. Visi šventės dalyviai kviečiami atvykti pasipuošus nors ir smulkia detale – vėduokle ar skrybėlaite.

Atidarymo ceremoniją vainikuos Grafų porai, svitai ir pirmiesiems šventės dalyviams surengtas Fėjų pasirodymas scenoje prie pilies. Vokalo fėjos bus solistės Kristina Siurbytė ir Akvilė Gerbenčiūtė, Kanklių fėja – Evelina Butienė.

Liepos 6-oji, Valstybės diena, Raudondvario dvaras / KRS nuotr.

Šventė, prasidėjusi 12 val., truks visą dieną iki vėlaus vakaro. Atvykusieji į Raudondvario dvarą ras pramogų bet kuriuo metu.

Riterių kovos, medžioklės skalikų paroda, iš Lenkijos atkakę sakalininkai su sakalais, rankos miklumą ir akies taiklumą leisiančios išbandyti šaudyklos, amatininkų kiemeliai, pramogos vaikams, prekystaliai su meno dirbiniais ir skanumynais, įvairios edukacijos, ekskursijos – Valstybės dienos šventėje Raudondvario dvare sau patinkančią sritį ras kiekvienas.

15 val. scenoje prie pilies vyks jau Kauno rajono tradicija tapęs Jaunojo talento konkursas, kuriame kiek savo gabumus atskleidžia mažieji ir jaunieji scenos atlikėjai.

Galingiausias šventės akordas bus garsiojo Vienos Johanno Strausso simfoninio orkestro (Austrija) koncertas Raudondvario dvare.

Tai yra oficialus Vienos Strausso festivalio orkestras, priskiriamas aukščiausio profesionalumo muzikinių kolektyvų elitui, į kurio pasirodymus įprastai nelieka bilietų. Šventėje „Lietuva Raudondvario dvare“ šio orkestro koncertas, kaip ir kiti renginiai, bus nemokamas.

Orkestro pasirodymo pirmoji dalis prasidės 18 val., Vienos muzikantai koncertuos iki 19 val., kai bus skelbiama tradicinė iškilminga Kauno rajono savivaldybės Garbės ženklų teikimo ceremonija, kurią šiemet stebės ir ukrainiečių, lenkų, latvių delegacijos.

Po jos koncertas tęsis, o 21 val. Valstybės dienos šventės dalyviai kartu su visais pasaulio lietuviais giedos Tautišką giesmę, kuriai Raudondvaryje akomponuos J. Strausso simfoninis orkestras.

Daugiau apie renginius Kauno rajone čia.

Senoji Zapyškio bažnyčia
/ I. Venslavičiaus nuotr.

Zapyškyje – partizaninės tematikos tapyba, dainos ir roko koncertas

Liepos 6-ąją Zapyškis kviečia švęsti patriotiškai ir džiugiai – su partizaninės tematikos tapyba bei dainomis ir griausmingu vakariniu roko koncertu.

Senojoje Zapyškio bažnyčia bus atvira lankytojams visą dieną, joje bus galima išvysti trispalvės projekciją, o 15 valandą bus atidaryta autorinė Vilniaus dailės akademijos Kauno fakulteto dėstytojo Donato Inio tapybos darbų parodos „Vietos dvasia“.

Parodos atidarymo metu skambės vokalistės Indrės Dirgėlaitės ir pianisto Marijaus Sudžiaus atliekama partizaninių dainų programa „Pokalbis su laisve“. Paroda Senojoje Zapyškio bažnyčioje veiks iki rugpjūčio 4 d.

Liepos 6-osios vakarą, nuo 20 valandos, visi laukiami roko grupės „Wolfsome“ koncerte, kuris vyks lauko scenoje šalia Senosios Zapyškio bažnyčios.

Na o koncerto ir visos dienos kulminacija bus 21 valandą, kuomet visi susirinkusieji kartu su lietuviais visame pasaulyje giedos „Tautišką giesmę“.

Daugiau informacijos čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA