Liepos 6-ąją Zapyškis kviečia švęsti su partizaninės tematikos tapyba, dainomis ir griausmingu roko koncertu | Kas vyksta Kaune

Liepos 6-ąją Zapyškis kviečia švęsti su partizaninės tematikos tapyba, dainomis ir griausmingu roko koncertu

Senoji Zapyškio bažnyčia / I. Venslavičiaus nuotr.

Liepos 6-ąją, Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) ir Tautiškos giesmės dieną, Zapyškis kviečia švęsti patriotiškai ir džiugiai – su partizaninės tematikos tapyba bei dainomis ir griausmingu vakariniu roko koncertu.

Senojoje Zapyškio bažnyčia bus atvira lankytojams visą dieną, joje bus galima išvysti trispalvės projekciją, o 15 valandą bus atidaryta autorinė Vilniaus dailės akademijos Kauno fakulteto dėstytojo Donato Inio tapybos darbų parodos „Vietos dvasia“, rašoma Senosios Zapyškio bažnyčios pranešime žiniasklaidai.

Autorius savo partizaninės tematikos tapybos parodą apibūdina taip: „Senovės romėnai sakydavo, kad nėra vietos be savo dvasios (Nullus enim locus sine genio est), tad freskose ir skulptūroje nuolat vaizduodavo tą dvasią. Šiandien Genius loci (Vietos dvasia) visų pirma yra subjektyviai jaučiama tam tikros vietos atmosfera. Rizikuodamas išeiti iš šio termino ribų, sakyčiau, kad man tai – atskiro laikmečio dvasia, kurią aš itin stipriai išgyvenu kas kartą vaikščiodamas po Lietuvos miškus, kaimus ar vienkiemius. Čia jaučiu ne tik tų vietų nuotaiką, bet tarsi matau tas pokario dvasias, kurias po truputį pradedu vaizduoti drobėse.“

Tapytojas Donatas Inis/ Organizatorių nuotr.

Parodos atidarymo metu skambės vokalistės Indrės Dirgėlaitės ir pianisto Marijaus Sudžiaus atliekama partizaninių dainų programa „Pokalbis su laisve“. Paroda Senojoje Zapyškio bažnyčioje veiks iki rugpjūčio 4 d.

Liepos 6-osios vakarą, nuo 20 valandos, visi laukiami roko grupės „Wolfsome“ koncerte, kuris vyks lauko scenoje šalia Senosios Zapyškio bažnyčios.

„Juk Laisvė, Valstybė ir roko muzika – neatsiejama trejybė, vedusi mus į Nepriklausomybę ir dabar palaikanti mūsų patriotiškumą!“ – pažymi renginio organizatoriai ir kviečia į koncertą žiūrovus ateiti pasipuošus tautine atributika.

Roko grupė iš Kauno „Wolfsome“ koncertuoja nuo 2015 metų, ji yra grojusi didžiausiuose šalies festivaliuose, M.A.M.A. apdovanojimuose, apvažiavusi kaimynines šalis ir skambėjusi „Top Gear“ garso takelyje. Šiemet „Wolfsome“ išleido albumą „Fifty Six“, kurį pristatys koncerto metu.

Wolfsome grupė / Organizatorių nuotr.

Na o koncerto ir visos dienos kulminacija bus 21 valandą, kuomet visi susirinkusieji kartu su lietuviais visame pasaulyje giedos „Tautišką giesmę“.

Šventinę dienos programą visiems dovanoja Senoji Zapyškio bažnyčia. „Esame ne Nemuno, o kultūros potvynis!“ – teigia organizatoriai.

Visa programa – nemokama, jos metu bus fotografuojama, nuotraukos viešinamos. Senosios Zapyškio bažnyčios adresas – Muziejaus g. 1, Zapyškis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA