Teismas nurodė nugriauti naujai pastatytą šešiaaukštį Kaune | Kas vyksta Kaune

Teismas nurodė nugriauti naujai pastatytą šešiaaukštį Kaune

BNS 2023/07/04 09:55
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Teismas nurodė nugriauti Kaune, Žaliakalnyje, pastatytą naują šešių aukštų daugiabutį namą, antradienį rašo „Kauno diena“.

Č. Sasnausko gatvės ir Savanorių prospekto sankryžoje bendrovės „Juice & Water Group“ pastatytame daugiabutyje yra 21 butas ir požeminė aikštelė. Jo statybos pradėtos 2017 metais, tačiau kaimynystėje gyvenantis vyras dėl statybų kreipėsi į teismą, jos netrukus pripažintos neteisėtomis.

Kauno apylinkės teismas 2020 metų liepą panaikino pastatui išduotą statybų leidimą ir nurodė per tris mėnesius gauti naują leidimą arba pertvarkyti pastatą taip, kad jis atitiktų reikalavimus.

Šių veiksmų neatlikus, pastatą nurodyta nugriauti. Tokį sprendimą patvirtino ir apeliacine tvarka bylą išnagrinėjęs Kauno apygardos teismas.

Šis sprendimas argumentuojamas tuo, jog prie pastato įrengta per mažai stovėjimo vietų automobiliams, neįvykdytas reikalavimas apie statybas informuoti visuomenę, įrengta pernelyg aukšta siena ir kiti pažeidimai.

Kadangi bendrovė reikalavimų neįgyvendino, Statybos inspekcija kreipėsi į teismą dėl vykdomo rašto, kad antstolis galėtų nutartį įvykdyti priverstinai. Šiuo metu antstoliai yra kreipęsi į teismą, kad inspekcija galėtų atlikti griovimo darbus savo lėšomis ir išieškoti iš kaltųjų asmenų griovimo išlaidas. Statytojai šiuos veiksmus siekia užginčyti teisme.

Šešiaaukštį Žaliakalnyje pastačiusios bendrovės vadovas Semionas Albertas Bulatovas „Kauno dienai“ sakė teismuose sieksiantis, kad namas būtų išsaugotas. Pasak jo, prasidėjus teismo procesams, susitarimai dėl rezervacijų buvo nutraukti prasidėjus teisminiams ginčams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA