Laikas atsinaujinti: kaip išsirinkti baldus namų svetainei? | Kas vyksta Kaune

Laikas atsinaujinti: kaip išsirinkti baldus namų svetainei?

Organizatorių nuotr.

Svetainės baldai įprastai atspindi visą namų dizainą ir atmosferą, todėl baldų atnaujinimas gali būti nelengva užduotis. Visgi, svetainė sunkiai įsivaizduojama be sofos, kavos staliuko bei sekcijos ar TV spintelės. Tam, kad savo vizijas paverstumėte realybe, būtina apsvarstyti ne tik naujų baldų stilių, bet ir jų funkcionalumą, praktiškumą, kokybę bei įvertinti finansines galimybes.

Svetainė lyg iš paveikslėlio

Jei pasiruošėte atnaujinti namus, neabejotinai norite kažko šiek tiek unikalaus, kas suteiktų estetikos bei leistų jaustis kaip išsvajotuose namuose. Pradėkite nuo svetainės dydžio įvertinimo ir išplanavimo – į tai teks atsižvelgti renkantis naujus baldus.

Norite, kad jūsų namai atrodytų lyg iš stulbinančių nekilnojamojo turto skelbimų ir suteiktų puikų įspūdį kiekvienam svečiui? Svetainė tikrai yra ta vieta, nuo kurios verta pradėti.

Tiesa, jei jau susikūrėte viziją, kaip turėtų atrodyti galutinis rezultatas, tačiau dėl finansinių sunkumų tenka atidėlioti planus, neatmeskite galimybės pasiskolinti internetu.

Sofa ar minkštas kampas?

Svetainėje visuomet dominuoja keli pagrindiniai ir mažiau būtini baldai. Taigi, nuo ko pradėti? Vienas iš svarbiausių baldų svetainėje bus jūsų pasirinkta sofa.
Tikėtina, kad būtent minkštieji svetainės baldai ir pareikalaus daugiausiai išlaidų.

Mažoms erdvėms rekomenduojama rinktis nedidelę, tačiau patogią sofą, kurioje po varginančios darbo dienos būtų galima patogiai įsitaisyti. Tuo tarpu didelėse erdvėse išskirtinumo ir daugiau komforto suteiks didesni kampai.

Sofa / Organizatorių nuotr.

Prieš išsirinkdami minkštus baldus, atsižvelkite į tai, kiek asmenų norite sutalpinti. Jei jūsų šeima gausi ar dažnai turite svečių, vertėtų apsvarstyti galimybę įsigyti L ar net U formos baldus, o jei įprastai namuose būna 3–4 žmonės, neabejotinai tiks mažesnė sofa ir pufas ar fotelis.

Jei turite augintinių ar mažamečių vaikų, rinkdamiesi sofos komplekto apmušalus, būtinai atsižvelkite į medžiagos kokybę ir praktiškumą, nes skirtingoms apmušalų medžiagoms taikomi skirtingi priežiūros reikalavimai, o valymas ir priežiūra yra svarbūs, todėl rinkitės atsakingai.

Kavos ar šoninis staliukas?

Kitas svarbus svetainės interjero sprendimas – kavos staliuko pasirinkimas. Įprastai šis baldas tampa ta vieta kambario centre, kur laikomi tokie daiktai kaip kavos puodelis, knygos ir žurnalai, nuotolinio valdymo pultai ir kt.

Kavos staliukas / Organizatorių nuotr.

Jei norite, kad svetainė būtų atviresnė ar tiesiog sutaupyti vietos, galima rinktis šoninius ar kampinius staliukus, kurie dedami ant vieno ar abiejų sofos galų. Kavos staliukai būna įvairių formų ir dydžių, tačiau interjero dizaineriai įprastai rekomenduoja rinktis tokį, kuris atitiktų 20–30 proc. jūsų svetainės sofos dydžio.

Sekcija ar TV staliukas?

Dar vienas baldas, be kurio sunkiai įsivaizduojama bet kuri moderni svetainė – sekcija arba TV staliukas, kur galima sutalpinti daug skirtingos paskirties daiktų.

Televizoriaus staliukas / Organizatorių nuotr.

Jei ketinate papuošti svetainę patraukliais aksesuarais, rinkitės atviro tipo arba stiklu dengtas lentynas, o jei norite paslėpti buitinės paskirties daiktus, rinkitės uždaro tipo baldą.

Pavasaris – atsinaujinimo metas: atnaujinkite savo svetainės baldus įgyvendindami savo individualius interjero dizaino sprendimus!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA