Čekiškės gimnazisto sukurta interneto svetainė pripažinta geriausia | Kas vyksta Kaune

Čekiškės gimnazisto sukurta interneto svetainė pripažinta geriausia

KRS nuotr.

Didžiausias technologijų švietimo projektas „Nacionalinis IT iššūkis“ šįmet atnešė pergalės skonį ir į Kauno rajoną – Čekiškės Prano Dovydaičio I gimnazijos klasės mokinio Manto Orento sukurta interneto svetainė pripažinta viena iš 3 geriausių.

Nacionalinis IT iššūkis – projektas, skirtas neformaliajam 7-9 klasių mokinių švietimui IT srityje. Projekto metu mokiniai dalyvavo virtualiose pamokose, mokėsi programuoti ir kurti savo internetinius puslapius ir varžysi dėl įsteigtų prizų.

Į „Telia Global Services Lithuania“ inicijuotą ir Prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamą projektą iš viso jau įsitraukė virš 10 tūkst. moksleivių iš daugiau nei 750 Lietuvos mokyklų, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Pirmame projekto etape vyko nuotolinės specialistų pamokos moksleiviams ir mokytojams, o etapo pabaigoje moksleivių laukė žinių patikrinimo testas. Pagal moksleivių aktyvumą dalyvaujant iššūkyje buvo atrinktos 10 aktyviausių mokyklų, o 20 testą geriausiai atlikusių moksleivių tęsė dalyvavimą antrame iššūkio etape, kurio trukmė – dvi savaitės.

Moksleiviai dalyvavo individualiose sesijose su IT specialistais, kurių metu kūrė internetinių puslapių projektus. Trijose pažangiausiose mokyklose vyko gyvi moksleivių susitikimai su IT specialistais.

Gimnazistas M. Orentas projekto 1 etape pasirodė geriausiai, todėl lengvai pateko į kitus etapus. Už savo sukurtą interneto svetainę mokinys buvo apdovanotas nešiojamuoju kompiuteriu „MSI Katana“ bei praleido įspūdžių kupiną popietę „Telia Global Services Lithuania“ biure.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA