Tik kas penktas Lietuvos gyventojas mano, kad padėtis šalyje gerėja | Kas vyksta Kaune

Tik kas penktas Lietuvos gyventojas mano, kad padėtis šalyje gerėja

BNS 2023/06/12 23:20
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Tik kas penktas Lietuvos gyventojas mano, kad reikalai valstybėje juda į gerąją pusę, rodo LRT pirmadienį paskelbta naujausia „Baltijos tyrimų“ apklausa.

Gegužės mėnesį atlikta apklausa parodė, kad taip manančiųjų yra 22 proc., tuo metu 76 proc. teigė, kad situacija prastėja.

Palyginti su balandžio apklausa, palankiai situaciją šalyje vertinančiųjų dalis liko tokia pat, tačiau išaugo skaičius manančių, kad padėtis blogėja (balandį – 68 proc.).

LRT paskelbta apklausa taip pat parodė, jog Lietuvos visuomenė labiausiai pasitiki kariuomene ir policija: kariuomene pasitiki 76 proc. apklaustųjų, policija – 71 proc., trečioje vietoje yra bažnyčia su 66 proc.

Prezidento institucija pasitiki 66 proc. apklaustųjų, „Sodra“ – 65 proc., savivaldybėmis – 58 proc., šalies žiniasklaida – 50 procentų.

Tuo metu labiausiai gyventojai nepasitiki teismais – 49 proc., Vyriausybe – 66 proc. ir Seimu – 76 procentai.

LRT užsakymu reprezentatyvią gyventojų apklausą rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanija „Baltijos tyrimai“ atliko gegužės 12–29 dienomis. Tyrimo metu asmeninio interviu būdu apklausti 1009 Lietuvos gyventojai, rezultatų paklaida – iki 3,1 procento.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA