Tiesiogiai: Atlanto vandenyną įveikęs A. Valujavičius grįžta į Lietuvą | Kas vyksta Kaune

Tiesiogiai: Atlanto vandenyną įveikęs A. Valujavičius grįžta į Lietuvą

delfi.lt 2023/05/07 14:03

Šį sekmadienį, gegužės 7-ąją, 14.30 val. į Lietuvą grįžta tautos didvyriu tapęs keliautojas Aurimas Valujavičius, vienas pats irkline valtimi perplaukęs Atlanto vandenyną. Kviečiame kauniečio sutikimą Vilniaus oro uoste stebėti tiesiogiai.

Vilniaus oro uoste A. Valujavičių kalbins „Delfi“ žurnalistė Kornelija Jasiūnaitė – iškamantinės keliautoją apie jo savijautą, emocijas, kitų kelionių ar poilsio planus.

Yra žinoma, kad A. Valujavičiaus sutiktuvėms ruošiasi ir Vilniaus oro uostas, per ekranus prie bagažo rodysiantis specialius vaizdo įrašus apie šią neįtikėtiną kelionę.

Aurimas po 121 dienos vandenyne krantą pasiekė vėlų balandžio 25-osios vakarą. Majamyje jį pasitiko gausus būrys trispalvėmis pasipuošusių lietuvių. Likus keliems kilometrams, A. Valujavičius dar spėjo tiesioginėje laidoje „Iš esmės“ papasakoti, kaip jaučiasi, ko pasiilgo labiausiai bei kada planuoja sugrįžti į Lietuvą.

Šia kelione Aurimas siekė vienviete irkline valtimi perplaukti Atlanto vandenyną nuo Europos iki Šiaurės Amerikos žemyno ir taip paminėti 90-ąsias S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio metines. Tai įgyvendinęs, A. Valujavičius tapo pirmuoju tokį maršrutą įveikusiu lietuviu ir trečiuoju žmogumi pasaulyje.

Istorinį plaukimą per Atlanto vandenyną keliautojas fiksavo vaizdo kameromis. Vos tik sugrįžęs į Lietuvą, sukauptą medžiagą jis ketina perduoti montažo režisieriui bei garso prodiuseriui – jie pradės dokumentinio filmo kūrybos darbus. Premjera Lietuvos kino teatruose numatyta 2024-ųjų sausio mėnesį.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA