Motyvuotas kaunietis įtemptai irkluoja tarp salų: „Atlantas juda į pabaigą“ | Kas vyksta Kaune

Motyvuotas kaunietis įtemptai irkluoja tarp salų: „Atlantas juda į pabaigą“

Aurimas Valujavičius / STOP kadras iš vaizdo įrašo

Keliautojas Aurimas Valujavičius užtikrintai siekia savo tikslo. Ketvirtadienį jis pasidalijo paskutiniuoju savo vaizdo įrašu iš Atlanto vandenyno, kuriame atskleidė, jog jau šį savaitgalį turėtų pasiekti finišą – Majamį.

Linkėjimus iš Atlanto siunčiantis kaunietis dalijosi pozityvia nuotaika ir vaizdais, jog žemė horizonte jau matyti. Pažėrė ir pastebėjimų apie sumažėjusį vandenyno gylį, kuris yra apie 1 km. (prieš tai keliautojui teko praplaukti ten, kur gylis būdavo virš 8 kilometrų).

„Dabar turiu išplaukti kanalu, sekdamas palei salas. Kai ten išplauksiu, turbūt, šios dienos pabaigoje atsidursiu ten. Gylis nukris nuo 1 km iki 4 m., kartais ir 1 m. Tai Bahamų seklumos, kuriomis irsiuosi dar kokią parą, pusantros ir tada jau šausiu link Majamio“, – užtikrintai kalbėjo A. Valujavičius.

Keliautojas prasitarė, jog irkluojant prireiks atsargumo ir tikslumo naviguojant, neužkliūvant už rifų, koralų ar akmenų tam, kad pavyktų sėkmingai išplaukti iš Bahamų salų ir balandžio 22-23 d. finišuoti, pasiekiant Majamį.

„Turbūt 22-23 d. turėčiau pasiekti Majamį. Nuotaikos neblogos, kol kas pavyksta tiksliai naviguoti. Šitas vlogas turbūt paskutinis iš Atlanto vandenyno, kitas bus jau turbūt iš žemės“, – prognozavo A. Valujavičius.

Kaunietis kalbėjo, jog per šią kelionę jam pavyko „išsivalyti“ galvą ir plaučius, nes bemaž keturis mėnesius jis kvėpavo švariausiu oru pasaulyje. O dabar jam beliko neatsipalaiduoti, laikytis kurso ir saugiai pasiekti žemyną, kurį, greičiausiai, pasieks praėjus 118 dienų nuo kelionės pradžios.

Socialiniame tinkle „Instagram“ A. Valujavičius penktadienį pasidalijo nuotrauka su šmaikščiu prierašu apie tai, kad vieni į Bahamus atskrenda, o jis, pasirinkęs kitokį būdą – atplaukia.

Naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, kad A. Valujavičius šiai kelionei ruošėsi dvejus metus, o idėja leistis į Atlantą su irklais gimė plaukiant baidare Dunojumi.

Keliautojas, pasitelkdamas tik savo jėgą, siekia užfiksuoti Lietuvos ir pagerinti pasaulio rekordą – vienviete irkline valtimi perplaukti Atlanto vandenyną nuo Europos iki Šiaurės Amerikos žemyno per 110 dienų ar greičiau ir tokiu būdu paminėti 90-ąsias S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio metines, užfiksuoti Lietuvos ir pagerinti pasaulio rekordą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA