G. Nausėda Ukrainai žada parūpinti daugiau antidronų sistemų iš Lietuvos | Kas vyksta Kaune

G. Nausėda Ukrainai žada parūpinti daugiau antidronų sistemų iš Lietuvos

BNS / Austėja Masiokaitė-Liubinienė 2023/01/12 13:23
Asociatyvi / LR Prezidentūros, R. Dačkaus nuotr.

Lietuva sieks Ukrainai pateikti daugiau antidronų sistemų, ketvirtadienį pareiškė prezidentas Gitanas Nausėda po vizito šioje nuo Rusijos agresijos besiginančioje šalyje.

„Neabejoju, kad galėsime šiais metais pateikti ir nemažai antidronų, kurie yra vertinami Ukrainos karių, kuriais pasiekiama ženklių rezultatų mūšio lauke“, – spaudos konferencijoje sakė G. Nausėda.

„Problema yra ta, kad reikėtų dar labiau padidinti mūsų pajėgumus gaminti antidronus, kurie iki šiol dar yra pakankamai riboti. Bet tam reikalingi tam tikri organizaciniai sprendimai, investicijos, ir tikiuosi, kad tai visgi mums pavyks padaryti, nes tai yra ne tik priemonė, reikalinga šiandien Ukrainai, bet ir, be jokios abejonės, priemonė, reikalinga mūsų kariuomenei, jos kovinei galiai sustiprinti“, – kalbėjo prezidentas.

Jis trečiadienį Lvive susitiko su Ukrainos prezidentu Volodymiru Zelenskiu ir Lenkijos vadovu Andrzejumi Duda (Andžejumi Duda) bei pasirašė deklaraciją dėl tolesnės paramos Kyjivui tęsiantis Rusijos agresijai.

G. Nausėda spaudos konferencijoje sakė iš Ukrainos prezidento išgirdęs prašymą dėl tankų tiekimo.

„Jeigu kalbėti labai konkrečiai ir trumpai, tai yra tankai. Tankai yra šiuo metu poreikis numeris vienas, kadangi vyksta pozicinis karas. (…) Labai svarbu, kad šitoje vietoje mes pasiektume tam tikrą persilaužimą, pirmiausia mąstyme ir sprendimų priėmime ir, ko gero, labai svarbu, kad būtų žengti pirmieji žingsniai, o jau kitos valstybės galėtų prisijungti prie šitos iniciatyvos“, – sakė prezidentas.

Jis sakė, kad susitikime Ukrainoje nemažai dėmesio skirta tankių tiekimui iš Lenkijos, Vokietijos bei kitų valstybių.

„Kaip jūs puikiai suprantate, Lietuva tankų prasme Ukrainai padėti negali, tačiau teikiame pagalbą visose kitose srityse“, – pridūrė G. Nausėda.

Apie šalių vadovų susitikimą Ukrainoje iš anksto nebuvo skelbta.

Trečiadienį taip pat pranešta, kad G. Nausėda V. Zelenskį susitikime patikino, jog jau artimiausiu metu Ukrainą pasieks artimojo nuotolio zenitinės patrankos L70 ir amunicija.

Jis taip pat informavo apie Lietuvos Valstybės gynimo tarybos sprendimus tęsti karinės paramos teikimą Ukrainai, pasitelkiant Lietuvos gynybos pramonės įmones. Taip pat bus finansiškai prisidedama prie tarptautinių iniciatyvų ir fondų, skirtų ginkluotės pirkimui Ukrainai. Tam Krašto apsaugos ministerijos biudžete taip pat jau yra numatyta 40 mln. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA