Kaip tinkamai pasirūpinti automobiliu šaltuoju sezonu? | Kas vyksta Kaune

Kaip tinkamai pasirūpinti automobiliu šaltuoju sezonu?

Organizatorių nuotr.

Ne paslaptis, kad su šaltuoju metų laiku atkeliauja ir rūpesčiai dėl automobilių – padangos, variklis, tepalai ir kitos sistemos skirtingai reaguoja į šaltį bei ore tvyrančią drėgmę. Kai taip uoliai sninga ir spaudžia šaltukas, nesinori važinėtis kaip įprasta – baugu, slidu ir pavojinga, tačiau palikti likimo valiai automobilio taip pat nederėtų. Kyla klausimas, kaip prižiūrėti automobilį optimaliausiu būdu, kad nesutriktų jokie mechanizmai ir sistemos, per daug nenukrypstant nuo įprastos rutinos?

Svarbiausia – padangos!

Ko gero, svarbiausias faktorius, kurį reikia apgalvoti kuo anksčiau – žieminės padangos. Itin svarbu suspėti pakeisti vasarines padangas į žiemines dar prieš prasidedant pirmiesiems šalčiams, mat šiems užklupus jau gali būti vėlu, ką jau kalbėti apie už kampo glūdinčius pavojus – užtenka net ir lengviausio nesuvaldyto posūkio netinkamomis padangomis ir galite atsidurti griovyje.

Lietuvoje žiemines padangas privalote pasikeisti iki lapkričio 10 d., tad neatidėliokite šio reikalo – atradus laisvą minutę nedvejokite, susisiekite su savo meistru ir susitarkite dėl apsilankymo.

Atminkite, kad tų pačių padangų ilgai naudoti negalite – pasak gamintojų rekomendacijų, jei jos pagamintos prieš daugiau nei penkis metus, jau derėtų pakeisti. Įvertinkite ir bendrą padangų būklę – protektorius turėtų būti be jokių įdubimų ar bangavimų, įsitikinkite, ar nėra įstrigusių tokių smulkių dalelių kaip varžtai, vinys ar net stiklai.

Patikrinkite šildymo sistemas

Kai lauke siaučia speigas, neretai skubame atgal į automobilį, kur galime greitai ir maloniai pasišildyti. Tačiau kaip būtų siaubinga, jei atėjus šaltiems orams paaiškėtų, kad neveikia šildymo sistemos! Net jei dar nėra labai šalta, vis vien užveskite automobilį ir patikrinkite, ar salonas šyla.

Taip pat nepamirškite pažiūrėti, ar sklandžiai veikia priekinio stiklo atšildymas – tikriausiai nė vienas nenorėtume ilgai laukti šylančio priekinio stiklo, ypač kai kur nors skubame. Žinoma, gali nutikti ir taip, kad šildymo sistemos ar kiti mechanizmai ims ir neveiks – teks keliauti pas meistrą, o tada gali tekti pakloti nemažas pinigų sumas remontams. Pagalvokite, galbūt labiau apsimokėtų įsigyti naują, jau žiemai paruoštą automobilį?

Nepalikite likimo valiai

Kaip jau minėta, kad ir kaip būtų baugu vairuoti ar visai nesinorėtų lįsti į šaltį, automobilį reikėtų bent kartais „pravažinėti“. Lygiai taip pat svarbu prieš kažkur keliaujant tinkamai sušildyti variklį.

Neskubėkite vos užvedę automobilį važiuoti – palaukite bent 10 min., įsitikinkite, ar geras matomumas. Įdarbinkite ir kitus šildytuvus – valytuvų zonos, vairo, sėdynių ir pan. Taip pat rekomenduojame šiek tiek pavažiuoti ir staigiau spustelėti stabdį – šitaip patikrinsite, ar neslidu.

Galiausiai, nepamirškite ir įprastų, visus metus galiojančių priežiūros veiksmų – tikrinkite tepalus, akumuliatorių, valytuvus ir kitas labiausiai naudojamas automobilio detales.

Žinoma, intensyvesnė žiemos priežiūra gali kaip reikiant paploninti piniginę, o kartais gali ir sutrikti viena kita detalė ar mechanizmas – prisireikia skubaus vizito pas meistrą. Kad iš anksto ir be vargo pasiruoštumėte visas reikiamas dalis – padangas, skysčius ir kitas eksploatacines priemones – pasvarstykite apie vartojimo paskolą. Užpildyti paraišką internetu galima itin lengvai – keletas paspaudimų ir galėsite ramiai laukti speigo, o aiškūs terminai ir sumos užkirs kelią nepagrįstai panikai.

Vairuokite atsargiai!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA